Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Svět motorů

Liga se kvůli baráži protáhne až do prosince

Praha - První fotbalová liga se bude na podzim hrát o týden déle, než bylo původně v plánu. Kvůli účasti české reprezentace v baráži o mistrovství Evropy se 14. kolo první ligy neodehraje v původním termínu od 11. do 14. listopadu, ale až o týden později. Dnes o tom informovala Fotbalová asociace České republiky.

Fotbal
zdroj: ČT24/ISIFA autor: ČT24

K posunu dojde i u zbývajících dvou podzimních kol. Podzim tak uzavřou souboje 16. kola 2. až 5. prosince. Naposledy se nejvyšší soutěž v posledním měsíci roku hrála před čtyřmi lety.

Ke změně došlo proto, že fotbalová reprezentace potřebuje mít od 7. do 15. listopadu k dispozici hráče z Gambrinus ligy, jichž se v národním týmu naposledy představilo hned sedm.

UEFA dnes potvrdila, že svěřenci trenéra Michala Bílka při losu baráže budou mezi čtyřmi nasazenými celky, a tak je čeká buď Bosna a Hercegovina, Turecko, Černá Hora, nebo Estonsko. Losovat se bude ve čtvrtek od 13:00 v polském Krakově. Postarají se o něj generální sekretář UEFA Gianni Infantino a bývalý polský fotbalista Zbigniew Boniek.

 

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články