Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
BBV po 25 letech

Lvíčata vyhrála ve Walesu a mají druhou výhru v kvalifikaci

Wrexham - Česká fotbalová reprezentace do 21 let vyhrála v utkání evropské kvalifikace ve Walesu 1:0. Zápas rozhodl v 5. minutě útočník Sparty Václav Kadlec. Svěřenci kouče Jakuba Dovalila mají na kontě dvě výhry nad Walesem a Andorrou a remízu s Arménií. Ve třech zápasech v kvalifikaci o postup na ME v Izraeli v roce 2013 nasbírali čeští hráči sedm bodů, stejně jako vedoucí Arménie, na jejíž půdě se představí v listopadu. Černá Hora a Wales mají shodně na kontě po dvou vítězstvích a prohrách.

Ilustrační foto

Právě zářijový nerozhodný výsledek z domácí půdy čeští mladíci ve Wrexhamu chtěli odčinit a povedlo se jim to díky rychlé brance Kadlece ze samého úvodu utkání. Kadlec na začátku zářil, čtvrtý gól v kvalifikaci jej zjevně nabudil a ještě do poločasu měl dvě nebezpečné střely.

Kouč Dovalil do základní sestavy v soutěžním utkání nasadil hned tři debutanty Kalase, Hanouska a Krejčího a i s nimi hosté dokráčeli k výhře. Stoper Kalas, který stejně jako Krejčí v červnu získal stříbro na ME devatenáctek, mohl dokonce svoji premiéru ozdobit gólem, ale před přestávkou jej vychytal domácí brankář.

Činit se musel na druhé straně i český gólman Štěch, hlavně pokusy Browna a Bodina po změně stran pro něj vypadaly nebezpečně. Český náskok mohl v poslední čtvrthodině pojistit střídající boleslavský útočník Chramosta, ale ani v jedné šanci neuspěl a nenavázal na pět podzimních ligových tref. Důležitou výhru to ale český tým ve Walesu nestálo.

"Jsme hodně spokojení s tím, jak jsme hlavně první poločas zvládli. Měli jsme dobrý vstup, dali branku a měli i další šance, ale musíme vidět, že i soupeř měl příležitosti. Vyšla nám sázka na nové rozestavení 4-4-2, díky němu jsme soupeře nutili k chybám," uvedl Dovalil. Do základní sestavy v soutěžním utkání nasadil hned tři debutanty Hanouska, Krejčího a Nešpora. "Především Hanousek s Krejčím zaslouží pochvalu, jak těžký zápas zvládli," řekl Dovalil. Stoper Kalas, který stejně jako Krejčí v červnu získal stříbro na ME devatenáctek, hrál teprve podruhé a mohl dát gól, ale před přestávkou jej vychytal domácí brankář.

Wales U21 - Česko U21 0:1 (0:1)Branka: 5. Kadlec. Rozhodčí: Hänn - Hidber, Vogel (všichni Švýc.). ŽK: Richards, Alfei - Hejda, Nešpor.

Česko: Štěch - Nitrianský, Hejda, Kalas, Lecjaks - Kopic (90. Čmovš), Darida (79. Mareček), Hanousek, Krejčí - Nešpor (68. Chramosta), Kadlec. Trenér: Dovalil.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články