Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Volejbalový magazín

Capello: Rooneyho klidně nechám na lavičce

Londýn - Trenér anglické fotbalové reprezentace Fabio Capello nebude ve většině přípravných zápasů před mistrovstvím Evropy stavět Wayna Rooneyho. Hvězdný útočník Manchesteru United po vyloučení v závěrečném kvalifikačním utkání v Černé Hoře přijde minimálně o úvodní zápas na Euru, italský kouč chce proto zkoušet jiné hráče.

Wayne Rooney v utkání s Černou Horou
zdroj: YouTube

"Musím najít alternativu pro jeden nebo dva zápasy, v kterých nebude (Rooney) hrát. Možná někdy přijde na hřiště po přestávce, ale nebude hrát od začátku. Musím otestovat jiné hráče," uvedl Capello. Jisté je, že svého nejlepšího útočníka nenominuje k listopadovému přípravnému utkání proti mistrům světa Španělům ve Wembley.

Je velmi nepravděpodobné, že by Capello Rooneyho na mistrovství Evropy vůbec nenominoval, nicméně autor 28 reprezentačních gólů může přijít o místo v základní sestavě. "Samozřejmě se to může stát. Když budou ostatní hrát dobře, budou nastupovat oni. Ve své trenérské kariéře jsem už posadil na lavičku hodně dobrých fotbalistů," dodal bývalý kouč Realu Madrid či Juventusu.

Rooney byl v pátečním utkání v Podgorici vyloučen za nesmyslné nakopnutí zezadu domácího Miodraga Džudoviče. Ve čtvrtek se dozví, zda zmešká pouze úvodní zápas na šampionátu, či zda dostane za nesportovní chování od UEFA distanc ještě na další utkání.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články