Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Golf Time

Casillas proti Skotsku rekord Zubizarrety nevyrovná

Alicante - Španělský trenér Vicente del Bosque v posledním utkání evropské kvalifikace proti Skotsku nepostaví do branky kapitána Ikera Casillase. Brankář Realu Madrid tak přijde o možnost vyrovnat už v úterý rekord legendárního brankáře Barcelony Andoniho Zubizarrety v počtu odehraných zápasů za španělský národní tým. "Všichni chceme, aby Iker toho rekordu dosáhl, ale velké osobnosti jsou také často velice velkorysé. V nominaci jsou další dva excelentní brankáři a dobří lidé, kteří si také chtějí zachytat," řekl k tomu Del Bosque.

Ilustrační foto

Mezi tři tyče by se mohl postavit liverpoolský Pepe Reina, popřípadě Víctor Valdés, který by si připsal premiérový start v soutěžním utkání za Španělsko. "Myslím, že Víctor je na tom stejně jako zbývající brankáři, dobře hraje mimo pokutové území a uvnitř něj má mimořádné kvality. Jsem s ním spokojený, nemusí mi nic dokazovat," vyjádřil důvěru devětadvacetiletému barcelonskému odchovanci, který je podle mnohých odborníků v reprezentaci neprávem opomíjený. Zatím se do španělské branky dostal jen v pěti přípravných zápasech.

Podle odhadů španělských médií změní Del Bosque sestavu oproti té páteční z Letné hned na sedmi postech. Příležitost v zahajovací jedenáctce by vedle náhradního gólmana měl dostat obránce Javi Martínez, záložník Santi Cazorla či útočníci Fernando Llorente a Pedro. Reprezentační debut pravděpodobně čeká na valencijského levého beka Jordiho Albu. Španělé si ale i v kombinované sestavě věří na vítězství.

V úterý může La Furia Roja vyhrát čtrnácté soutěžní utkání v řadě a vyrovnat rekord, který dosud drží Nizozemci. "Musíme mít před sebou nějaké výzvy, abychom se zlepšovali. Tohle je jedna z nich, díky které se budeme o to víc snažit," řekl obránce Sergio Ramos. Úřadující mistři světa a Evropy přivítají Skoty v úterý od 20:45 na stadionu v Alicante.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články