Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Cyklotoulky

Bílek varuje hráče před litevskými brejky

Kaunas (Litva) - Poučit se z prvního vzájemného utkání v Olomouci chtějí čeští fotbalisté v úterním zápase proti Litvě, který uzavře jejich účinkování v základní fázi kvalifikace mistrovství Evropy. Mužstvo podle trenéra Michala Bílka nevnímá utkání jako poslední pokus zachovat si postupovou naději. Fotbalisté věří vlastním silám a tomu, že ve čtvrtek nebudou chybět v osudí při losu listopadové baráže.

Ilustrační foto

Tým je pod tlakem médií a veřejnosti, experti volají po trenérově odchodu, přesto podle Bílka není tým pod větším tlakem než obvykle. "Pod tlakem jsme byli i před Skotskem, každý zápas v kvalifikaci byl náročný. Teď je to jen pokračování naší cesty a my stále věříme, že náš postupový cíl zvládneme," řekl kouč před dnešním tréninkem v dějišti zápasu.

Víra českého týmu se opírá nejen o vlastní schopnosti, ale také o očekávání, že Španělé zvítězí nad Skotskem. "Všichni víme, jak je současné Španělsko výborné. Stát se sice může všechno, ale pevně věříme, že rozhodovat bude náš zápas," uvedl Bílek.

Potvrdil, že chystá změny v sestavě. "Máme k dispozici navíc Plašila s Rezkem, kteří nemohli hrát proti Španělsku. Na výběr jsou i další hráči," řekl trenér, ale o definitivním složení základní jedenáctky se prý rozhodne až v den utkání.

Více než jednotlivá jména ale bude rozhodovat, jak hráči naplní taktické plány. "Jména v jejich sestavě se možná změní, ale styl hry asi zůstane. A všichni víme, jak nás v Olomouci zlobili svými brejky," připomněl trenér.

Rosický se chladné atmosféry neobává

Kapitán Tomáš Rosický byl na tiskové konferenci v dobrém rozpoložení. Nejen na něm je vidět, že čeští hráči věří vlastním silám. Rozhodit je prý nemůže ani chladná atmosféra betonového stadionu, v jehož ochozech bude podle odhadů maximálně tři až pět tisíc diváků. "Samozřejmě, že lépe by se hrálo ve fotbalové atmosféře plného stadionu, ale musíme se soustředit pouze na hru a jít za svým cílem. Prostředí nás nemůže ovlivnit," prohlásil klíčový muž české reprezentace.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články