Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
MČR v půlmaratonu

Jankulovski do Baníku. Návrat po 11 letech

Ostrava – Bývalý fotbalový reprezentant Marek Jankulovski se po jedenácti letech strávených v Itálii vrací do Ostravy. Čtyřiatřicetiletý semifinalista evropského šampionátu 2004, který v létě opustil AC Milán, se v Baníku dohodl na smlouvě do konce sezony. "Jsem opravdu rád, že takový hráč nastoupí za Baník. Věřím, že to Marka bude bavit a třeba se ta jedna sezona prodlouží i o další," řekl majitel ostravského klubu Tomáš Petera s tím, že další pokračování spolupráce není vyloučeno.

Kariéra ostravského odchovance se ocitla v ohrožení poté, co si v březnovém duelu italské ligy proti Palermu vážně zranil koleno. Jankulovski se však během vynucené půlroční přestávky po operaci vazů dal dohromady a italští lékaři mu před dvěma týdny na kontrole v Miláně dali souhlas k návratu na hřiště.

"Prakticky od chvíle, kdy jsem se vrátil z Milána do Ostravy a začal tady rehabilitovat, jsem z toho měl dobrý pocit a věděl jsem, že koleno je v pořádku. Fotbal mi chyběl. Když jsem absolvoval poslední tréninky, dostal jsem znovu chuť do hry a věřím, že jsem se rozhodl správně," řekl Jankulovski.



Hráč, který má na kontě 78 startů za národní tým, bude ostravskému kouči Pavlu Malurovi k dispozici už pro nejbližší zápas s Hradcem Králové. "Tělo by chtělo, ale je to přece jen sedm měsíců, kdy jsem mimo. Naplno trénuju posledních čtrnáct dnů, tak uvidíme tento týden," řekl Jankulovski.

Ostravský odchovanec už dříve dával najevo, že Bazaly a Baník jsou jeho srdeční záležitostí. Proto ho od návratu neodradily ani současné potíže Ostravy, která je po devíti ligových kolech poslední bez vítězství.

Je nám líto, video expirovalo.
Reakce Marka Jankulovského

"Bylo by jednoduché vrátit se, kdyby byl Baník první. Rozhodlo srdce vrátit se domů, já si za svým rozhodnutím stojím. Situace není jednoduchá, ale věřím, že to půjde nahoru. Udělám pro to maximum," řekl Jankulovski.

Podle Jankulovského ještě chvíli potrvá, než dožene tréninkový deficit. "S mužstvem už dělám všechno naplno, ale trénink a zápas je něco jiného. Na tréninku se člověk hlídá. Zatím mi ze všeho nejvíce chybí správný zápasový rytmus, ale věřím, že se do toho brzo dostanu," konstatoval Jankulovski, se kterým v Ostravě počítají podle všeho na levou stranu zálohy. Ostřílený fotbalista se na svoji klasickou roli levého krajního obránce zatím ještě ani příliš necítí. Herní výpadek je hodně dlouhý. "Je pravda, že jsem tam odehrál skoro celou kariéru. Ale dneska na to místo potřebujete hráče, který má naběháno a je v top fyzické formě," uvedl.

Levý krajní obránce nebo záložník přestoupil před jedenácti lety z Ostravy do Neapole, poté zamířil do Udine a posledních šest sezon strávil v AC Milán. V jeho barvách letos získal italský titul a v roce 2007 byl u toho, když AC vyhrál Ligu mistrů.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články