Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

České Budějovice proti Žižkovu s brankářem Delačem

České Budějovice - Domácí fotbalový pohár má ve čtvrtek v době reprezentační přestávky na programu jednu z dohrávek úvodního osmifinále mezi Českými Budějovicemi a Žižkovem. Oba týmy v ní chtějí zapomenout na ligové trápení a nastartovat se k lepším výsledkům, a tak plánují nasadit nejsilnější sestavy. Jihočeši poprvé představí v akci devatenáctiletého chorvatského gólmana Mateje Delače, který přišel do Dynama hostovat z Chelsea na doporučení Petra Čecha.

Ilustrační foto

Talentovaný brankář zatím kryl záda Zdeňku Křížkovi, ve čtvrtek ale dostane premiérovou šanci. "Chytat bude Delač. Byl sice nominovaný do chorvatské reprezentace, ale sám se trenérovi národního týmu omluvil a zůstal s námi. Určitě dostane příležitost," řekl kouč František Cipro. Jihočeši věří, že se jim povede zlomit střelecké prokletí. Gól v soutěžním utkání nedali už 431 minut a v lize navíc ještě nevyhráli.

"V zápase budeme chtít navázat na zlepšenou hru v defenzivě, ale zároveň budeme chtít vstřelit gól, na který už v lize dlouho čekáme. Chceme postoupit, nastoupíme v nejsilnější možné sestavě," doplnil Cipro. Žižkov v lize čtyřikrát za sebou prohrál a v tabulce má jen o bod víc než Dynamo. Pohár proto bere jako možnost k prolomení špatných výsledků.

"Pohár nebudeme podceňovat a rádi bychom se dostali minimálně o jedno kolo dále než v minulé sezoně. Se sestavou mimo absencí nějak více míchat nechceme. Je dobře, že pohár tentokrát hrajeme v reprezentační přestávce a hráči budou mít zápasové zatížení," pochvaloval si kouč Martin Pulpit.

České Budějovice a Žižkov poměří během krátké doby síly hned třikrát. Vedle dvou osmifinálových utkání Ondrášovka Cupu se utkají v listopadu v důležitém ligovém duelu. Čtvrteční zápas má výkop v 18:00 a bude ho řídit trio sudích Bílek - Ubias, Šecová.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články