Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Česko - Rakousko

Petrouš o odvolání věděl už v pátek, tvrdí Slavia

Praha - Fotbalová Slavia se ohradila proti nedělním výrokům odvolaného trenéra Michala Petrouše. Ten těsně před tím, než klub oznámil příchod nového kouče Františka Straky, prohlásil, že s ním nikdo z vedení oficiálně nejednal a že o chystané změně v realizačním týmu neví. Slavia však tvrdí, že s Petroušem představitelé klubu o situaci hovořili v pátek.

Trenér Michal Petrouš
zdroj: ČTK autor: Fiala Břetislav

"Generální ředitel Miroslav Platil a sportovní manažer Miroslav Držmíšek se sešli s trenérem Petroušem v pátek v odpoledních hodinách. Na setkání, které trvalo více než hodinu, bylo trenérovi Petroušovi oznámeno, kdy a jakým způsobem ho jeho nový nástupce ve funkci vystřídá," uvedla dnes Slavia v prohlášení.

Petrouš přitom na tiskové konferenci, která předcházela Strakově oficiálnímu jmenování do funkce, tvrdil, že o chystané změně neví. "Mám signály stejně jako vy, z novin. Nikdo mi ještě nic oficiálně neřekl. Co se bude dít po zápase, na to opravdu nedokážu odpovědět," uvedl Petrouš. S majitelem klubu Alešem Řebíčkem prý pouze probírali výhradně fotbalové záležitosti. "Bavili jsme se o zápase na Spartě. Byl se podívat na tréninku a ptal se, jak kluci vypadají. O nějaké budoucnosti jsme se nebavili," prohlásil Petrouš.

Slavia ale tvrdí, že to není pravda. "Prohlášení, že s trenérem Petroušem nikdo oficiálně nejednal a že o chystané změně na postu hlavního kouče A-týmu nevěděl, se nezakládají na pravdě," uvedl klub prohlášení s tím, že vedení zároveň Petroušovi nabídlo post hlavního trenéra B-týmu. Petrouš své rozhodnutí, zda pozici u rezervy přijme, zatím neoznámil.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články