Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Volejbalový magazín

Brno ve druhé lize propadlo doma s Ústím

Brno - Souboj donedávna ještě prvoligových týmů zvládli ve druhé lize lépe fotbalisté Ústí nad Labem. Severočeši v 9. kole vyhráli na hřišti Zbrojovky Brno 4:1. Dvěma góly se na vítězství podílel Jan Martykán, po jedné trefě přidali Pavel Moulis a Richard Veverka. Zbrojovka se nadále trápí a po čtvrté porážce v sezoně týmu patří v tabulce se sedmi body 14. příčka, Ústí poskočilo se ziskem 18 bodů do čela.

Ilustrační foto

Martykán se trefil poprvé ve 14. minutě po chybě domácí obrany, druhou branku přidal hlavou po centru Veverky v 37. minutě. Brno snížilo těsně před přestávkou díky dorážce Miroslava Krále, další branky ale Zbrojovka přidat nedokázala. Naopak Ústí se po pauze prosadilo ještě dvakrát - v 75. minutě skóroval Moulis a těsně před koncem uzavřel skóre Veverka.
   
Druholigová utkání dosud odehráli v Praze pod vedením trenéra Lubomíra Luhového fotbalisté Třince a ve všech třech zvítězili shodně 2:1. V uplynulé sezoně vyhráli na Žižkově a nad béčkem Sparty, tentokrát dobyli hřiště lídra tabulky Bohemians Praha. V 9. minutě po Ceplákově rohu otevřel skóre hlavou hostující Matoušek. Po hodině hry hosté udeřili podruhé, když se po chybě gólmana Wintra trefil Peška. Střížkov už pouze snížil zásluhou proměněné penalty Flachbarta.

Je nám líto, video expirovalo.
Utkání Brno - Ústí nad Labem

Sokolovští fotbalisté prohráli doma s Vlašimí 0:1. Zápas mířící k remíze rozhodl dvě minuty před koncem trestný kop hostujícího záložníka Mareše. Vlašimský záložník poslal míč z přímého kopu z 30 metrů přesně do šibenice. Hráči Sezimova Ústí porazili Zlín 2:0, když zápas v prvním poločase dvěma góly v rozmezí sedmi minut rozhodl Martin Jasanský. Zlín se více do hry dostal až po přestávce, ale prosazoval se jen velmi těžko.

Varnsdorf vyhrál na hřišti Karviné 1:0, jedinou branku zápasu vstřelil ve 24. minutě po rohovém kopu Jiří Stehlík, který se trefil nekompromisní ranou pod břevno. Na lavičce hostů se prvního vítězství dočkal trenér Pavel Hradiský, který ve funkci nahradil Aleše Křečka a před týdnem při premiéře prohrál se Sokolovem.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články