Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Panorama

Horváth: Zápasů jako s Milánem se nikdy nepřejíme

Milán (Itálie) - Ve fotbale už zažil mnohé, ale před zítřejším zápasem Ligy mistrů na hřišti AC Milán se i kapitánovi plzeňských fotbalistů Pavlu Horváthovi zrychluje tep. Šestatřicetiletý záložník je nadšený z toho, že se mu na sklonku kariéry vyplnilo přání, aby se mohl v přímém souboji poměřit s absolutní světovou špičkou. Horváth dobře ví, že na utkání na San Siru bude dlouho vzpomínat.

Ilustrační foto

Plzeň se prý teď dočká té pravé odměny za to, že zvládla postoupit přes tři předkola Ligy mistrů. A to ji po klání s AC v dalším kole čeká rovnou obhájce titulu Barcelona. "Takových zápasů, jako nás teď čeká s AC Milán, se asi nikdy přejíst nemůžeme. V předkolech jsme se prali o to, abychom si něco podobného mohli vyzkoušet, a teď se před námi ta možnost otvírá," řekl Horváth. "Jsme ve velkém očekávání, co se bude dít. Ale jsme mladí a zdraví kluci, hlavně se moc těšíme. Proti takovému týmu nikdo z nás přece jenom ještě nehrál, každý z nás je zvědavý, jak se s tím vyrovnáme."



Před utkáním vyhlíží hlavně souboje s nizozemským záložníkem Clarencem Seedorfem, dlouholetou oporou AC a jediným hráčem na světě, který se třemi různými kluby a celkově čtyřikrát vyhrál Ligu mistrů. I proto má Seedorf velký Horváthův respekt.

"Díval jsem se na něj vždycky v televizi, tak jsem zvědavý, jak to bude vypadat přímo na hřišti," uvedl Horváth. "Osobně Horvátha neznám, takže ho těžko můžu hodnotit, ale každý hráč, který hraje Ligu mistrů, má velké kvality a zaslouží respekt," reagoval s úsměvem Seedorf, když se dozvěděl o Horváthových komplimentech.

Sám Horváth věří, že se jím vedený tým konfrontace se sedminásobnými vítězi LM nezalekne. Podle Horvátha Plzeň může povzbudit, že v předkolech všech šest zápasů vyhrála. "Zvládli jsme to výborně a taková zkušenost se nám teď může hodit. Náročnost zápasů se postupně zvyšovala a je jasné, že Milán je teď zase v úplně jiné kategorii," konstatoval Horváth, že milánský velkoklub se svojí kvalitou vyjímá z kategorie předchozích soků.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články