Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
MS smíšených dvojic 2024 Švédsko

Ferguson: Anglický fotbal ovládají televizní společnosti

Londýn - Anglický fotbal podle trenéra Alexe Fergusona z Manchesteru United ovládají televizní společnosti. Kluby sice za vysílací práva inkasují nemalé částky, podle skotského kouče je to však stále málo na to, aby si stanice mohly diktovat, kdy se bude hrát jaký zápas. "Když se upíšete ďáblu, musíte být připraveni za to zaplatit. Televize je teď náš bůh," řekl Ferguson v rozhovoru pro BBC.

Alex Ferguson
zdroj: ČTK/AP autor: AP Photo

Anglická liga se vysílá do 200 zemí světa a společnost Sky za tříletá práva v letech 2010 až 2013 zaplatila 1,6 miliardy liber. Setanta pak za 69 zápasů ve stejném období dala 159 milionů liber. V minulé sezoně dostali United za vysílací práva přes 60 milionů liber. "Je to vidět v rozlosování, kde si stanice můžou určit, kdy budou velké kluby hrát," dodal devětašedesátiletý Skot.

"Dostáváme se do situací, kdy hrajeme ve středu večer evropské poháry a v sobotu v poledne ligu. Když se zeptáte jakéhokoli trenéra, tak by to takhle nikdy nechtěl," prohlásil Ferguson. "Takže když se nad tím zamyslíte, nedostáváme za to (od televizí) dost peněz," dodal.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články