Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Panorama

Damková: Je možné, že FIFA přijde se sankcemi

Praha – Původně měla Dagmar Damková kandidovat na novou předsedkyni Fotbalové asociace ČR, pak si to ale rozmyslela. Dnešní fiasko, při němž díky bojkotu moravské komory nakonec nebyl nový šéf českého fotbalu zvolen, však bedlivě sledovala. Damková je podle svých slov ráda, že nakonec nekandidovala.

Dagmar Damková
zdroj: Isifa/LN autor: František Vlček

"Dostala jsem možnost pracovat v komisi rozhodčích. A to je to, co bych chtěla dělat," řekla Damková serveru Lidovky.cz. Podle ní by českému fotbalu nyní prospěla změna dvoukomorového systému. Jinak podle Damkové nikdy nedojde k názorové shodě. "Je to pořád boj Čechy–Morava, nic jiného," dodala.

Kdyby celá situace došla až do krajnosti, je podle Damkové možné, že by FIFA přispěchala se sankcemi. "Kdybychom fungovali bez předsedy, tak to nejde. Pokud se neshodneme, může dojít i k pokynu FIFA, abychom to vyřešili," řekla s tím, že by hrozila i mezinárodní stopka. "Nemusíme hrát žádné FIFA turnaje a akce. Budeme vyloučeni ze systému soutěží a budeme si tu mezi sebou kopat turnaje," uvedla šéfka české komise rozhodčích a členka komise UEFA.

Zdroj
ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články