Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Evropská a Konferenční liga UEFA

Fotbalistky na úvod kvalifikace ME změří síly s Rakouskem

Vöcklabruck (Rakousko) - České fotbalistky vstoupí do kvalifikace mistrovství Evropy 2013 dnešním zápasem v Rakousku. Rády by poprvé v historii postoupily na velký turnaj, a proto chtějí hned na začátku naplno bodovat, aby si vytvořily dobrou výchozí pozici do soubojů s těžšími soupeři v sedmé skupině, především s favorizovaným Dánskem.

Fotbal
zdroj: Isifa

Trenér Vladimír Hruška je přesvědčen, že český tým má v konfrontaci s Dánskem, Portugalskem, Arménií a Rakouskem šanci vybojovat minimálně druhé místo a jít do baráže o šampionát. "Je tu šance a my uděláme vše pro to, abychom ji využili. Naším cílem je konečně prolomit kvalifikační prokletí a na tom se nic nemění," uvedl Hruška.

První krok je podle něho třeba udělat už proti Rakousku. "Je to první utkání a o to je důležitější, abychom ho vyhráli, odrazili se dobře do kvalifikace a získali pohodu před dalšími zápasy," míní Hruška, který si je ale vědom síly soupeře. "Je to technické mužstvo, v jehož středu jsou hráčky Bayernu Mnichov. Viděli jsme Rakušanky v utkání proti Slovensku. Sice podlehly 0:4, ale ukázaly, že mají svou sílu," dodal.

Původně měly Češky sehrát první utkání doma, ovšem dodatečně se rozhodlo, že se začne v Rakousku. "Nevýhodu v tom nevidím. Spíše naopak," dodal Hruška. Ten má k dispozici téměř kompletní kádr. Chybí mu jen dlouhodobě zraněné hráčky Sparty Bertholdová, Heroldová a Pivoňková. Na šampionát postoupí vítězové sedmi skupin a nejlepší tým z druhých pozic. Zbylých šest týmů na druhých příčkách jde do baráže o tři postupová místa.

Nominace českých fotbalistek na duel s Rakouskem: Brankářky: Sloupová (Sparta), Taušová (Slavia). Obránkyně: Vyštejnová, Mocová, Sedláčková (všechny Sparta), Odehnalová, Pincová (obě Slavia). Záložnice: Ringelová, I. Martínková (obě Sparta), Krůzová (Slavia), Hoferková (Linköping), Cahynová, Cvernová (obě Slovácko). Útočnice: Kožárová, L. Martínková, Čulová (všechny Sparta), Divišová, Voňková (obě Slavia).

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články