Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Magazín EURO 2024

Sešívaní posílili útok o Blažka z Liberce

Praha - Fotbalisté pražské Slavie získali posilu do ofenzivy. Z Liberce přichází do Edenu na roční hostování s následnou opcí útočník Jan Blažek, který už ve Slavii krátce působil před třemi lety. "Pro Honzu je to dobrý posun v jeho kariéře, zvlášť když už v klubu jednu dobu působil. Už potřeboval změnit dres," uvedl hráčův manažer Pavel Paska. Blažek by měl ve Slavii pomoci zlepšit ofenzivu, která klub z Edenu na začátku sezony hodně trápí. V posledních čtyřech soutěžních zápasech včetně poháru v Převýšově dala Slavia jen jeden gól.

Ilustrační foto

Třiadvacetiletý Blažek se vrací do Slavie po více než třech letech, v týmu z Edenu hostoval v jarní části sezony 2007/08. V sedmi ligových zápasech dal v pražském celku jeden gól a získal s ním mistrovský titul.

"Na návrat do Slavie se velice těším, přicházím do známého prostředí. Když jsem přišel do Slavie poprvé, podařilo se mi dát branku hned v prvním domácím zápase. Vůbec bych se nezlobil, kdyby se mi to povedlo i tentokrát," řekl Jan Blažek.    

Minulou sezonu strávil trojnásobný český reprezentant a bývalý člen jednadvacítky na hostování v řecké Larisse. Celkem Blažek odehrál v české lize 86 utkání a vstřelil v nich 21 branek.

Během letošního léta získala Slavia už osmého hráče. Pražský klub angažoval brankáře Kamila Čontofalského, obránce Róberta Cicmana a Milana Nitrianského, záložníka Tomáše Frejlacha a dvojici mladých útočníků Jiřího Vondráčka a Martina Voráčka. Vedle Blažka se na hostování vrátil také záložník Adam Hloušek.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články