Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
TCL V Repre

Horváth zanechal vtípků: Za chyby se v Lize mistrů tvrdě trestá

Praha – Obvyklý humor u Pavla Horvátha tentokrát vystřídalo střízlivé a sebekritické hodnocení. Ústřední postava plzeňské zálohy s odstupem několika hodin po úvodním vystoupení ve fotbalové Lize mistrů přiznala, že tým naplno zakusil rozdíl mezi bojem v české lize a prestižní evropské soutěži. Podle Horvátha si tým ze zápasu kromě silných zážitků odnese také varování, že v Lize mistrů může o důležitých bodech rozhodovat každá chyba v průběhu utkání – tu jednu jejich běloruský soupeř dokázal proměnit v branku, která nakonec Plzeňské stála dva body. Záložník Viktorie však remízu s odstupem bere jako slušný výsledek, na němž by tým mohl navázat i v dalších zápasech.

Ilustrační foto

Západočeši jsou podle Horvátha schopni bodovat i se silnějšími týmy, a pokud dokážou skórovat, nemusejí prý být bez šance ani v dalším zápase proti AC Milán. "Uvidíme, jak se bude ta skupina vyvíjet. V tuhle chvíli jsme trošku zklamaní, protože jsme dostali gól po situaci, která se neměla stát. Ale každý bod se počítá. Nehraje se to vabank, hraje se šest zápasů. Jsem přesvědčený, že se dá bodovat i se silnějšími soupeři, i když ty zápasy budou samozřejmě ještě daleko těžší," řekl novinářům Horváth.

"Zase zkusíme bodovat, i když víme, že každý bod s Barcelonou a AC by byl obrovský úspěch. Budeme chtít dobře bránit a být nebezpeční, jak je nám vlastní. Věřím, že když dáme gól, mohli bychom bodovat."

Zbytečný inkasovaný gól podle něj Západočechům ukázal, v čem se liší hra v tuzemské soutěži a na vrcholné evropské scéně. Tým si podle něho v klíčových momentech dovolil chyby, které by mu proti českému soupeři patrně prošly, nikoliv však v Lize mistrů. "Je to jiná soutěž, není to naše liga, kde si můžeme takovéhle chyby dovolit," prohlásil Horváth.

I přesto podle něj Plzeň měla využít šanci Borisov porazit a stanout tak po prvním kole skupiny na prvním místě. "Kuba Hora měl v závěru dvě střely z vápna, které na tréninku většinou proměňuje. Možná byl malinko nervózní. Ale buďme rádi, že jsme se vůbec do těchto šancí dostali. Myslím, že jsme určitě byli vyrovnaným soupeřem Borisovu, který má daleko větší zkušenosti a rozpočet," uvedl plzeňský kapitán.

Zkušený středopolař má zkušenosti s Ligou mistrů v barvách Sportingu Lisabon, ale jak se s nejlepší klubovou soutěží vypořádali ostatní hráči? Uklidňovat své kolegy prý Horváth nemusel. "Když jsme jeli zpátky po Kodani, tak jsme si při večeři pouštěli z telefonu hymnu Ligy mistrů. Když to teď začali hrát, hledal jsem Jirase (Petra Jiráčka – pozn. red.), protože vím, že to prožívá malinko víc, než by bylo zdrávo. Ale byl v klidu, jenom mi ukazoval, že mu stojí chlupy na ruce," smál se Horváth.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články