Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
SP Brazílie

Nedvěd bere pražskou Grand Prix jako přípravu na maraton

Praha - Bývalý fotbalový reprezentant Pavel Nedvěd bude hlavní hvězdou silničního běhu Prahou Mattoni Grand Prix, který v sobotu večer uzavře letošní ročník seriálu Pražského mezinárodního maratonu. Držitel Zlatého míče z roku 2003 se představí v hlavním závodě na deset kilometrů a bude to pro něj mimo jiné příprava na klasický maraton, který by si chtěl v české metropoli zaběhnout příští rok.

Pavel Nedvěd
zdroj: ČTK autor: Vít Šimánek

Nedvěd se chystá na druhý vytrvalecký závod v životě, loni v březnu se v Praze zúčastnil půlmaratonu. "Strašně se na to těším. Očekávám, že to bude stejně příjemné jako v půlmaratonu. Samozřejmě se to běží trošičku rychleji než půlmaraton, ale to problém není," řekl na dnešní tiskové konferenci v Praze Nedvěd.

Uběhnout deset kilometrů pro něj nebude problém, neboť přibližně stejnou vzdálenost naběhá fotbalista během jednoho zápasu. "Deset kilometrů musím uběhnout, i když mě vzbudí o půlnoci a zvednu se z postele. To je to, co jsem vždycky běhal na hřišti. Troufám si tvrdit, že to dneska uběhnu v klidu. Samozřejmě je otázka v jakém tempu, ale uběhnout to člověk musí," pokračoval devětatřicetiletý bývalý záložník.

Pavel Nedvěd:

"Vždy jsem měl v hlavě myšlenku uběhnout si maraton, takže tohle je jako tréninková část. Byl jsem se podívat na maraton letos, chtěl jsem běžet, ale nevyšlo mi to. Takže doufám, že mi to vyjde příští rok, že bych to mohl zvládnout. Moc mě to láká, i když je třeba na to mít nohy."

Zatím v kuse uběhl nejvíce asi 30 kilometrů. "Jednou jsem to v rámci tréninku zkoušel sám a sám je to horší. Měl jsem docela kudrnaté nohy," smál se Nedvěd. "Bylo to náročné a hlavně se říká, že těch posledních deset kilometrů je ještě horších. Jestli do toho půjdu, bude to na krev," řekl. Spolu s ním poběží v sobotu i další dva bývalí fotbalisté Tomáš Votava a Vratislav Lokvenc.

Ještě před startem hlavního závodu na deset kilometrů bývalý fotbalista slavnostně odstartuje ženský běh na poloviční trati. Ten začne na Staroměstském náměstí v 19:00, hlavní běh vyrazí do ulic večerní Prahy o hodinu a půl později. Celkem se zúčastní okolo pěti a půl tisíce běžců.

Je nám líto, video expirovalo.
Nedvěd poběží večerní Grand Prix

Nedvěda odchod předsedy Haška velmi mrzí

Při přípravě na víkendový běh se Nedvěd vyjádřil i k odchodu předsedy fotbalové asociace Ivana Haška. "Když odešel Ivan Hašek, samozřejmě pro nás pro všechny to byla rána. Já osobně jsem mu hodně věřil a věřil jsem, že to bude dělat dobře. Mrzí mě, že to takhle dopadlo ze dne na den a že ta práce, která se tu započala, zase není," řekl Nedvěd. Připustil, že je rozčarovaný ze současné nepřehledné situace a předvolebních zákulisních bojů před valnou hromadou, která by už za týden měla zvolit nového šéfa českého fotbalu. "Člověk teď neví, kde se začne, kdo to vezme do rukou a jak to bude. Jsem z toho trochu v rozpacích," prohlásil devětatřicetiletý držitel Zlatého míče z roku 2003.

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články