Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Buly - debata expertů

Plzeň i Sparta v dohrávkách Ondrášovka Cupu nezaváhaly

Praha – Fotbalisté Viktorie Plzeň i Sparty Praha se jistě posunuli do další fáze pohárové soutěže Ondrášovka Cup. Zatímco Západočeši si výhrou 4:1 v Karlových Varech vybojovali postup do třetího kola, sparťané jsou díky výhře 3:1 v Pardubicích už v osmifinále. Spartu v něm čeká Znojmo, Plzeň si musí nejdříve postup do stejné fáze soutěže vybojovat v dalším přímém západočeském souboji proti Sokolovu.

Marek Matějovský ze Sparty dává vedoucí gól
zdroj: ČTK autor: Alexandra Mlejnková

Na obou stadionech byl průběh zápasů podobný. Favorizované týmy měly navrch a bylo jen otázkou času, kdy si prvním gólem vylepší výchozí situaci. První gól oba celky zaznamenaly po půlhodině hry a pojistku přidaly krátce po změně stran.

I další průběh jako by kopíroval dění na druhé straně republiky, protože favorité inkasovali. Sparťané, kteří před zápasem se soupeřem svorně minutou ticha uctili dnešní tragické úmrtí tří českých hokejistů v Rusku, měli sice hodně střeleckých možností, ale jednu za druhou zahazovali a třikrát její hráči nastřelili břevno.

Na svou nedůslednou koncovku doplatili zbytečně nervózním závěrem, protože Pardubice po parádní trefě Jeřábka snížili a do hry musel i Kweuke, který kvůli návratu z reprezentačního utkání původně jen odpočíval. Po dvanáctiminutovém pobytu na hřišti však poslal snaživého soupeře z třetí ligy do kolen.

Plzeň také jednou inkasovala po ráně Nerada, ale také ona už drama nedopustila, osm minut před koncem si domácí Kura vstřelil vlastní gól, čtvrtou branku zaznamenal Krmenčík a západočeské derby mělo očekávaného vítěze, který před nabitým programem nastoupil v kombinované sestavě.

Výsledky Ondrášovka Cupu:

Karlovy Vary - Viktoria Plzeň 1:4 (0:1)

Branky: 66. Nerad -31. a50. Ďuriš, 81. vlastní Kura, 86. Krmenčík. Rozhodčí: Lerch. Diváci: 1120.

Sestava Plzně: Ticháček - Řezník, Brezinský, Ševinský, Hora - Fillo, Mudra, Trapp, Darida (64. Sladký) - Ďuriš (76. Bakoš), Krmenčík. Trenér: Vrba.

FK Pardubice - Sparta 1:3 (0:1)

Branky: 58. Jeřábek - 29. Matějovský, 51. Pamič, 78. Kweuke. Rozhodčí: Jílek. Diváci: 1945.

Sestava Sparty: Švenger - Kušnír, Zápotočný, Jarošík, Pamič - Hušek - Sionko (54. Mareš), Matějovský, Grajciar, Juhar (83. Krejčí) - Slepička (66. Kweuke). Trenér: Hašek.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články