Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Evropská a Konferenční liga UEFA

Sparťané převálcovali Domažlice 7:1 a jdou v poháru dál

Domažlice – Fotbalisté Sparty navázali na sérii vítězných zápasů z první ligy také ve svém úvodním utkání v Ondrášovka Cupu a ve druhém kole dnes zvítězili na hřišti třetiligové Jiskry Domažlice vysoko 7:1. Dalším soupeřem letenského celku bude ve středu 7. září FK Pardubice.

Radost hráčů Sparty
zdroj: ČTK autor: Zdeněk Němec

Sparťané zápas na rozdíl od jiných prvoligových celků nepodcenili a nastoupili v takřka kompletní ligové sestavě. Chyběl pouze čerstvý kamerunský reprezentant Kweuke, hráli například i Hušbauer a Kadlec, které čeká cesta za reprezentační jednadvacítkou.

Domažlice odolávaly favoritovi jen 19 minut, než Grajciarova střela propadla domácímu gólmanovi pod tělem do branky. Sparta se uklidnila a ještě do poločasu zvýšili Juhar se Slepičkou, který dal první soutěžní gól od návratu do Sparty, když si zaběhl za obranu na kolmý Jarošíkův pas.

Po změně stran Kerič vystřídal Kadlece a po necelých dvou minutách na hřišti přidal hlavou po centru Juhara čtvrtý gól. Odstartoval tak osmiminutovku, v níž dala Sparta čtyři góly. Trefil se Vidlička a své druhé góly v zápase přidali Grajciar a Kerič.

Je nám líto, video expirovalo.
Utkání Domažlice - Sparta

Teprve poté domácí snížili na 1:7, když Braun udělal kličku gólmanu Švengrovi a trefil prázdnou branku. Ještě předtím jeho spoluhráč Knakal nastřelil břevno.

"Až na úplný začátek, kdy jsme nebyli stoprocentní, to dnes bylo v pořádku. Po prvním gólu už jsme měli zápas ve svojí moci," řekl pro klubový web první trenér Sparty Martin Hašek. "Nastříleli jsme sedm gólů, což je hezké číslo, branek ale mohlo být daleko víc, možná dvojnásobek. To ale nevadí, kluci si mohli zahrát uvolněně, což se jim v sezoně příliš často nestane," dodal.

Jiskra Domažlice - Sparta Praha 1:7 (0:3)

Branky: 66. Braun -20. a 59. Grajciar, 55. a 63. Kerič, 31. Juhar, 41. Slepička, 62. Vidlička. Rozhodčí: K. Hrubeš - Zlámal, Lhoták. Diváci: 3 950.

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články