Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Magazín EURO 2024

Fenin zůstává v Německu, přestoupil do Chotěbuze

Berlín - Fotbalový reprezentant Martin Fenin přestupuje v rámci druhé německé ligy z Frankfurtu do Chotěbuze. V novém působišti dnes podepsal smlouvu na tři roky. Chotěbuz o tom informovala na svém webu. Ve Frankfurtu měl Fenin smlouvu do konce sezony, ale klub s ním přestal počítat. "Jeho vývoj byl za poslední dva roky negativní," řekl sportovní ředitel Frankfurtu Bruno Hübner, který mu doporučil odchod.

Čtyřiadvacetiletý Fenin přišel do Frankfurtu v prosinci 2007 z Teplic za zhruba 3,5 milionu eur. Hned v prvních dvou zápasech zaznamenal čtyři góly, ale v následujících 87 duelech se trefil jen desetkrát a postupně ze sestavy Eintrachtu vypadl.

Jednání prý nebylo jednoduché. "Martin chtěl, aby především pravidelně hrál a po zranění i nevydařené sezoně se nastartoval. Měl o něj velký zájem trenér, jednání nebyla jednoduchá. I kvůli tomu, že Chotěbuz je konkurentem Frankfurtu v boji o postup," řekl Viktor Kolář ze společnosti Sport Invest Group, která hráče zastupuje.

Spekulovalo se o zájmu izraelského klubu Hapoel Tel Aviv, Fenin ale nakonec zůstal v Německu. Chotěbuz je aktuálně na čtvrtém místě druhé ligy o dva body za vedoucím Fürthem.

Fenin má na kontě 16 startů za reprezentaci a tři vstřelené góly.

 

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články