Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Česko - Rakousko

Dohrávka 5. kola nabídne duel pohárových zástupců

Plzeň - V polovině minulého týdne svedli fotbalisté Plzně a Sparty pohárové bitvy s opačným výsledkem. Zatímco Západočeši slaví postup do Ligy mistrů, sparťané hořekují nad vyřazením z Evropské ligy. Psychická výhoda před dohrávkou 5. kola první ligy je proto jednoznačně na straně obhájce titulu, ovšem trenéři obou týmů shodně upozorňují své hráče na to, že pohár a liga jsou odlišné soutěže. Plzeňský Pavel Vrba krotí euforii, které zavládla v kabině po postupu do Ligy mistrů, na Letné se snaží hráče dostat z útlumu po smutném čtvrtečním večeru. Zápas začne v 18:30, přímým přenosem vysílá ČT4 s Sportzive.cz.

Utkání Plzeň - Sparta
zdroj: ČTK

"Srovnávat ligu a poháry skutečně nelze, obě soutěže nemají nic společného. My jsme momentálně v psychické pohodě, naladěni, neboť se nám podařilo postoupit do Ligy mistrů. Jenže v pondělí hrajeme proti nejlepšímu mužstvu letošní sezony," připomněl Vrba, že Spartě vstup do ligy vyšel náramně a ještě v ní neztratila ani bod. "Máme na Spartu pět bodů ztráty a jakákoliv další ztráta by byla pro vývoj letošního ročníku velice dramatická. Proto musíme udělat vše pro výhru," uvedl kouč.

Je nám líto, video expirovalo.
Mistr z Plzně přivítá vedoucí Spartu

První sparťanský trenér Martin Hašek přiznává, že oba celky jsou v jiné situaci. "Každý tým půjde do zápasu v jiném psychickém rozpoložení. Ale věřím, že jsme natolik odolní, že na nás to zklamání z vyřazení nebude tolik patrné. Je to zápas s největším konkurentem v boji o titul," řekl.

Sparta se už musí obejít bez Kamila Vacka, který v pátek přestoupil do Chieva Verona. Ale Hašek se domnívá, že i tato ztráta se dá zacelit. "Musíme znovu přepnout pozornost na ligu a odrazit se od toho, že jsme ještě neztratili ani bod. Odchod Vacka je ztráta, ale máme tak široký kádr, že se s jeho odchodem musíme vyrovnat," uvedl Hašek.

Utkání Plzeň - Sparta
zdroj: ČTK autor: Petr Eret

Pro domácí tým je duel zajímavý tradičně i proto, že řada hráčů ve Spartě působila. "Ať si každý říká, co chce, Sparta je na naše poměry výjimečná a každý zápas s ní je svátkem. Stále má výborné hráče, kteří to budou chtít dokázat i u nás. My jsme ale do soutěže nevstoupili dobře, a proto to bude pro nás velmi důležitý zápas," uvedl Daniel Kolář. "Sparta je stále Sparta. Pořád je to tým, který vede ligu, který patří na špičku tabulky," dodal Pavel Horváth.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články