Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Magazín EURO 2024

Brankáře Vaniaka dojalo, jak se s ním rozloučili fandové Slavie

Praha - Definitivní tečku za aktivní kariérou dnes napsal brankář Martin Vaniak. Ten už po minulé sezoně sice s vrcholovým fotbalem v pražské Slavii skončil, ale dnes se s ním ještě při ligovém zápase s Mladou Boleslaví rozloučili v Edenu fanoušci "sešívaných". Vaniak netajil, jak byl dojatý. Teď se těší na to, jak bude ve Slavii předávat zkušenosti mladým brankářským talentům.

Sport
zdroj: ČT4

"Když stojíte uprostřed hřiště a uvědomíte si, že to všechno končí, tak se nostalgii neubráníte," popisoval Vaniak, který si ovace sedmi tisícovek diváků vychutnával před zápasem i po jeho skončení. Vedení Slavie na velkoplošných obrazovkách promítlo nejlepší zákroky čtyřicetiletého brankáře, který vršovickému klubu před čtyřmi lety pomohl k postupu do Ligy mistrů a pak i k mistrovským titulům v letech 2008 a 2009. "Když na těch záznamech vidíte, co se tady povedlo, radost všech lidí kolem... Prostě jsem dneska brečel. Řval jsem, ač to dělám nerad. Ale nešlo to jinak," uvedl Vaniak.

Vaniak i po skončení kariéry plánuje, že se usadí v Praze. Za rodinou tak bude dál dojíždět do Olomouce pendolinem jednou týdně, jak byl zvyklý ještě jako hráč. "Rodina si na to odloučení už zvykla. Nejhorší to bylo, když jsem byl před šesti lety v Řecku a viděli se jednou za půl roku. Takhle už má rodina svůj zaběhlý rytmus a rituály," řekl Vaniak.

Martin Vaniak:

"Byly tady i manželka s mámou, ty byly také dojaté. Nezbývá mi než fanouškům i Slavii poděkovat za to, co mi dnes nachystali."

"Nejhorší bylo, když jsem nedávno byl doma asi měsíc a půl a dcera se mě už ptala, kdy zase jedu do Prahy. Už jsem holt v pozici, kdy jim ten režim nabourávám. Není to tak, že přijedu a postavím je do latě jako dřív," dodal se smíchem Vaniak. Vážně už dodal, že rodina jeho setrvání v Praze a další spolupráci se Slavií podpořila. "Slavie pořád patří k nejslavnějším klubům u nás, teď je navíc na začátku nové éry," vysvětloval Vaniak.

Ve Slavii bude pracovat dál jako trenér brankářů v mládežnických kategoriích. Taková vidina jej láká. "Myslím, že u mladých bych mohl vydržet. U nich člověk vidí, že ta práce má význam, vidíte tam pokroky, kluci se zlepšují a sami se chtějí zdokonalovat. U dospělých by to třeba takové být nemuselo. Nerad bych bojoval s nějakým vrstevníkem, jestli chce, nebo nechce trénovat," řekl Vaniak.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články