Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Magazín EURO 2024

To se mi ještě v životě nestalo, nechápe Raška

Praha – Českému fotbalovému brankáři Martinu Raškovi už je sice 34 let, přesto stále zažívá ve své kariéře překvapení. Ve čtvrteční odvetě 4. předkola Evropské ligy se gólman Trnavy nechal vyloučit a pomohl tak Lokomotivu Moskva k postupu. Za celou kariéru si však nepamatuje, že by se rozhodčí nechal tak unést atmosférou a utkání nezvládl jako italský sudí Luca Banti. Dokonce prý vyloučil hráče Lokomotivu, ale nechal ho zápas dohrát.

Ilustrační foto

Trnava až do 76. minuty bojovala o postup, ke kterému jí scházel jediný gól. Pak však Raška srazil Syčeva, rozhodčí odpískal pokutový kop a zároveň českého brankáře vyloučil. "Penalta to byla. Soupeř tam byl dříve než já a potáhl si míč. Kontakt mezi námi byl, takže to bylo zapískané správně. Otázkou ale je, jestli mě měl i vyloučit. Prý jsem byl poslední, ale já s tím vyloučením nesouhlasím," uvedl Raška v rozhovoru pro profutbal.sk.

Stejného názoru byl i český trenér Trnavy Pavel Hoftych. "Ta penalta všechno rozhodla. Když se ukáže na penaltu a brankář navíc dostane červenou, tak se vždy cítím rozpolcený. Podle mě jde o dvojitý trest. Inkasovat gól a ještě hrát v oslabení. V Raškově případě přitom rozhodčí klidně mohl dát jen žlutou," bránil svého svěřence Hoftych.

Pavel Hoftych, trenér Trnavy:

"Ta červená pro ruského hráče tam byla a reagovali na to i diváci. Rozhodčí přesto nechal Lokomotiv dohrát zápas v kompletním složení. Napsali jsme proto do zápisu námitku a uvidíme, co z toho bude."

Podle Rašky ale rozhodčí Banti podlehl atmosféře v Moskvě, a i proto následně vyloučil další dva hráče Trnavy - Pavla Malcharka a Patrika Černotu. "Tři červené karty jsou pro ně něco nevídaného. Rozhodčí pak pískal i to, co nebylo. Vrcholem všeho bylo, když vyloučil ruského hráče, ale ten přesto zápas dohrál. To se mi ještě v životě nestalo a myslím, že ani nestane," nechápal Raška.

I přes vyřazení však panuje v Trnavě spokojenost s tím, jak Lokomotivu situaci ztížila. "Až skoro do 80. minuty bylo všechno otevřené. Bojovali jsme o šanci až téměř do konce. Bylo vidět, že hráči Lokomotivu byli hodně nervózní. Mysleli si, že to v pohodě zvládnou, ale nakonec museli být rádi, že postoupili. Soudím podle toho, jak na konci filmováním zdržovali. To svědčí o tom, že neměli zápas pod kontrolou," dodal Raška.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články