Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Magazín EURO 2024

Chovanec ven? Beru to na sebe, řekl Hašek

Praha - Diváci hnali na Letné svůj tým na zteč do poslední minuty, ale když už bylo jasné, že pro fotbalisty Sparty pohárová sezona končí, našli rychle viníka. "Chovanec demisi" rozléhalo se arénou hromově na adresu generálního sportovního manažera. Fotbalisté věděli, že postup v dvojzápase s FC Vaslui ztratili už před týdnem v Rumunsku, kde prohráli 0:2. "Bylo jasné, že budeme hlavně dobývat šestnáctku soupeře a navíc zachytávat jeho brejky," uvedl Martin Hašek, jenž byl uveden v zápise jako trenér a přišel na tiskovou konferenci stejně jako po minulých zápasech.

Martin Hašek, trenér Sparty
zdroj: ČTK autor: ČT24

Přitom na úvod se zdálo, že Sparta může postupové ambice oživit. "Jenže několik šancí jsme neproměnili a po pauze už jsme byli pod tlakem vstřelit dva góly. První sice přišel, ale ve zbývající části nám chybělo trochu více kvality a možná i štěstí. Vadilo mi, že jsme si nedokázali v závěru akce více připravit a spoléhali se pouze na nakopávané míče," prohlásil.  Důvodem prý bylo i zdržování hráčů rumunského klubu. "Připadalo mi to nedůstojné Evropské ligy, ale s tím jsme dopředu počítali," povzdychl si.

Nervózní závěr odnesl vyloučením Jakub Podaný. "Ten člověk navíc nám chyběl, vyloučení bylo z mého pohledu zbytečné," uvedl Hašek, který obhajoval zařazení Ondřeje Kušníra na úkor Vlastimila Vidličky. "Chtěli jsme rychlejší typ obránce pro průniky po křídle, k tomu je Kušnír vhodnějším typem," vysvětlil kouč, proč poslal na pravou stranu hráče, který byl nakonec největší slabinou v rudém dresu.

Sparta už bude hrát jen dvě domácí soutěže a není vyloučeno, že nastane zeštíhlování kádru. Po utkání klub oznámil prodej Kamila Vacka do Chieva, o dalších odchodech se jen spekuluje. "Věci, které budou z dnešního výsledku vyplývat, se budou řešit až v dalších dnech," uvedl Hašek, jenž prý neví o tom, že by vyřazení v pohárech mělo stát trenéry místo. "O žádné takové podmínce nevím, ale to není otázka pro mě," řekl. Volání po Chovancově rezignaci také slyšel. "Nevím, kolik lidí to křičelo, ale beru to i na sebe, protože úzce spolupracujeme," uvedl první trenér týmu.

Záložník Jiří Jarošík po návratu na Letnou ještě nemohl odehrát celý zápas, kondici stále dohání, a už si zažil velké zklamání. Když na trávník přišel, výkon týmu se zlepšil a diváci si připomněli jeho poslední pohárový souboj v rudém dresu, který byl hodně podobný tomu dnešnímu: Na podzim 2002 sparťané doháněli stejnou ztrátu z Genku a nakonec také přes výhru 4:2 nikam nepostoupili.

Je nám líto, video expirovalo.
Reakce Jiřího Jarošíka

"Na to jsem si ale nevzpomněl, možná až se mi v noci budou honit myšlenky, tak si ty souvislosti uvědomím, ale teď převládá především zklamání. Návrat do Sparty jsem si představoval jinak. Na druhou stranu musíme přiznat, že dnes se nerozhodovalo, vše se odehrálo v prvním utkání," prohlásil Jarošík.

I střelec jediného gólu Manuel Pamič se domníval, že se rozhodlo před týdnem. "Dneska jsme je přehráli, měli šance a vyhráli, ale výsledek 0:2 je zrádný. Musíme na to rychle zapomenout, takový je fotbal, už zítra budeme myslet na pondělní duel v Plzni," prohlásil chorvatský bek, který byl prý šokovaný, co všechno si lze v evropských pohárech dovolit. "Ale musím zopakovat, že klíčem k úspěchu byl zápas v Rumunsku," dodal obránce.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články