Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
EP Benátky nad Jizerou

Fenerbahce neuspěl s odvoláním proti vyřazení z LM

Istanbul - Arbitrážní komise turecké fotbalové federace zamítla odvolání mistrovského Fenerbahce proti vyřazení z Ligy mistrů (LM), o němž ve středu pod tlakem UEFA rozhodl národní svaz. Istanbulský klub vyčíslil, že ho neúčast v elitní pohárové soutěži připraví o výdělek 25 milionů eur (přes 600 milionů korun). Turecký svaz na svém středečním mimořádném zasedání stáhl Fenerbahce z LM, neboť UEFA hrozila, že v opačném případě federaci i klubu hrozí disciplinární postih. Fenerbahce je zapleten do rozsáhlé korupční aféry v tureckém fotbale, přičemž UEFA zakazuje start v pohárech týmům spojovaným s manipulováním zápasů.

Fotbal
zdroj: Isifa

V dnešním losování základních skupin Ligy mistrů nahradil Fenerbahce vicemistr Trabzonspor, kam v létě ze Slavie přestoupil obránce Ondřej Čelůstka. Ve skupině B ho čekají zápasy s Interem Milán, CSKA Moskva a Lille.

"Náš klub se odvolá k arbitrážní komisi svazu, aby zrušila rozhodnutí vyřadit nás z Ligy mistrů," uvedl dopoledne Fenerbahce v prohlášení na istanbulské burze, jež na vyčíslenou ztrátu reagovala poklesem akcií klubu o 18 procent. Komise však posléze odvolání istanbulského celku zamítla.

Na výsledek odvolání už nečekal viceprezident Fenerbahce Nihat Özdemir a z funkce odstoupil. "Nepřináším klubu žádný užitek. Dnešním dnem uzavírám kapitolu Fenerbahce a s okamžitou účinností rezignuji na všechny funkce," uvedl.

V aféře s ovlivňováním zápasů v tureckém fotbale bylo zatčeno přes 30 lidí včetně šéfa Fenerbahce a trenéra a viceprezidenta jiného istanbulského klubu Besiktase. Podezřelých je 19 zápasů. Kvůli vyšetřování byl posunut začátek ligy o měsíc na 9. září.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články