Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Buly - debata expertů

Bin Hammám se proti doživotnímu vyřazení z fotbalu odvolal

Dauhá (Katar) - Sesazený šéf Asijské fotbalové konfederace Mohamed bin Hammám se odvolal ke komisi FIFA proti svému doživotnímu zákazu působení ve fotbale. Katarský funkcionář podle svých slov nepředpokládá "férové rozhodnutí". Odvolání podává proto, aby se mohl následně obrátit na sportovní arbitrážní soud v Lausanne (CAS).

Sepp Blatter a Mohamed bin Hammám
zdroj: AP autor: Lai Seng Sin

"Dal jsem svůj případ k odvolací komisi FIFA. Ne kvůli tomu, že bych očekával, že zvítězí spravedlnost, ale abych dostál protokolu a měl možnost obrátit se na arbitrážní soud pro sport," uvedl Bin Hammám na svém oficiálním webu. "V odvolací komisi rozhodují moji rivalové, takže bych neměl mít nějaké přehnané očekávání ohledně férového verdiktu," dodal.

Dvaašedesátiletý Bin Hammám působil v čele Asijské fotbalové asociace devět let. Suspendovali ho proto, že se podle zjištění FIFA snažil uplatit funkcionáře z karibské oblasti, aby ho podpořili v souboji o pozici prezidenta FIFA proti Seppu Blatterovi. Bin Hammám po obvinění z korupce nakonec ještě před volbou z boje koncem května odstoupil, svou vinu nicméně odmítá.

Bin Hammám: Budu pokračovat v boji

"Budu pokračovat ve svém boji, dokud nedokážu svou nevinu a to, že moje suspendace byla politickým rozhodnutím a naprostým zneužitím moci k tomu, abych přišel o možnost ucházet se o roli prezidenta FIFA. V armádě nejprve provedou rozkaz a poté o něm diskutují. FIFA vás nejprve suspenduje a pak hledá důkazy," uvedl bývalý Blatterův spojenec Bin Hammám.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články