Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Magazín EURO 2024

Brno se utká s Baníkem, zápas provázejí zvýšená bezpečnostní opatření

Brno - Brněnská policie má nejvyšší pohotovost. V podvečer se na Městském fotbalovém stadionu hraje zápas první fotbalové ligy mezi místním 1. FC Brno a Baníkem Ostrava. Radikální fanoušci obou týmů patří mezi nejobávanější, proto utkání provázejí mimořádná bezpečnostní opatření.

Průvod policistů
zdroj: ČT24 autor: ČT24

Asi 800 radikálních ostravských fanoušků přijelo do Brna speciálním rychlíkem. Z vlakového nádraží až na stadion je převezly připravené autobusy.

Policie chce od sebe oddělit obě znesvářené skupiny fanoušků a předejít tím případným střetům. Po skončení utkání budou proto ostravští ultras opět odvezeni speciálními autobusy až na nádraží. Před vstupem na stadion navíc na diváky čekají přísné bezpečnostní prohlídky.

"Opatřeními je ovlivněna i doprava v blízkosti hlavního nádraží, některé trasy jsou uzavřeny. Při průjezdu autobusů s fanoušky bude zastavena i městská hromadná doprava," popsal aktuální situaci v Brně redaktor Michal Šebela.

Do akce je nasazeno 300 policistů, 150 strážníků a na stadionu bude hlídat pořádek několik desítek členů bezpečnostní agentury. Policie má k dispozici těžkooděnce, jízdní oddíl a psovody. K použití je připraveno i vodní dělo.

Hlavní zprávy

Nejčtenější články