Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Předvýběr.CZ Florbal MB - 1. SC TEMPISH Vítkovice

Pudil na vlnách euforie: Prožil jsem dvouminutové zatmění

Genk (Belgie) - Genk oslavuje českého fotbalového reprezentanta Daniela Pudila. Právě jeho proměněná penalta v úterním rozstřelu v odvetě 4. předkola Ligy mistrů poslala belgické šampiony po devíti letech do hlavní fáze soutěže na úkor izraelského Maccabi Haifa. Pudil se během dramatického dvojzápasu několikrát strachoval o osud svého týmu, ale poté, co ustál emocionálně vypjatou situaci a suverénním kopem poslal Genk dál, ho unášejí vlny euforie. Po své klíčové penaltě prý chvíli ani nevnímal okolní svět. A teď zvažuje, že v Genku kvůli Lize mistrů zůstane i na podzim, byť o něj mají zájem kluby z Itálie a Španělska.

Fotbalisté Genku
zdroj: ČTK/AP

"Je to fantazie, něco neskutečného, obrovská událost. Pořád platí, že do Ligy mistrů není jednoduché se z předkola dostat. Proto si to všichni užíváme," uvedl Pudil na webu svého manažera Ondřeje Chovance.

Úterní odveta mezi Genkem a Haifou skončila výhrou domácích 2:1, stejně dopadl i před týdnem první duel ve prospěch Izraelců. Proto musely rozhodnout až penalty. Ve čtvrté sérii si míč vzal právě Pudil, nezaváhal a pak si už jen vychutnával jedny z nejhezčích okamžiků kariéry. "Vím, že jsem běžel k rohovému praporku. Udělal jsem tam skluz a úplně jsem ho přerazil. Jinak to bylo takové dvouminutové zatmění. Člověk dělá ptákoviny, neví o sobě," popisoval bývalý hráč Sparty, Blšan, Liberce a Slavie.

Na penaltu byl Pudil dopředu určený. A byl rád, že právě na něj vyšla rozhodující série. "Vedli jsme v rozstřelu 3:1 a věděl jsem, že když dám gól, bude postupový. Ale šel jsem na to úplně bez stresu, fakt jsem se na tu penaltu těšil. Věděl jsem dopředu, kam to kopnu. Bavil jsem se o tom na lavičce s kamarádem Durwaelem," uvedl Pudil.

Je nám líto, video expirovalo.
Utkání KRC Genk - Maccabi Haifa

Odchod z Genku by teď nebyl jednoduchý

Jestli se ovšem v dresu Genku mezi evropskou klubovou smetánkou opravdu objeví, ještě není úplně jisté. O levého beka či záložníka se dlouho zajímají španělská Pamplona nebo italská Cesena a Pudil netají, že by po třech letech možná odešel za jinou výzvou. Liga mistrů v Genku však pro něj je také velkým lákadlem. "V Genku jsem teď jediný levý bek a klub má ještě týden na to, aby někoho koupil. Já už jsem říkal, že bych si rád vyzkoušel i jinou kvalitní soutěž, ale když mám teď před sebou vidinu Ligy mistrů, je to těžké... Musíme to probrat s manažerem a uvidíme," poznamenal Pudil.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články