Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
V šachu

Hadamczik chce koupit a rekonstruovat Bazaly

Ostrava – Trenér hokejové reprezentace Alois Hadamczik jedná s majitelem Baníku Ostrava Tomášem Peterou o koupi stadionu na Bazalech. Jeho rekonstrukcí chce zabránit tomu, aby ostravský klub hrál na městském stadionu ve Vítkovicích a na Bazalech vyrostly nové byty. Hadamczik, který vlastní mimo jiné několik firem pohybujících se na trhu s nemovitostmi, jedná s Peterou už delší dobu a údajně se dohoda blíží. Informaci přinesly dnešní Hospodářské noviny.

Alois Hadamczik
zdroj: ČTK autor: Michal Doležal

"Už víc než měsíc jednám s Peterou, že bych od něj Bazaly koupil a zachoval tam fotbalové hřiště," uvedl pro HN Hadamczik. Ten přitom nedávno velmi tvrdě kritizoval současné vedení klubu a jeho hospodaření. "Bohužel peníze města jsou v Baníku zneužívány. Pan Petera lže fanouškům, když v televizi tvrdí, že Bazaly mají hodnotu jednoho milionu korun. On sám je nabízí za 200 milionů korun. To je tunelování," uvedl Hadamczik v květnovém rozhovoru pro iSport.cz.

Petera dnes na tiskové konferenci prohlásil, že s Hadamczikem na téma prodeje Bazalů skutečně hovořil, ale jednání jsou podle něho na úplném začátku. "Víc než kupní cena je důležitější, zda je vůbec existence takového projektu reálná," řekl Petera. "Cena je v tom procesu až to poslední. Důležitější je vědět, zda to vůbec jde. Pokud se tento projekt bude zakládat na reálných možnostech, budu tohle řešení preferovat před jakoukoliv jinou variantou, například developerskou. Ale řešili jsme to tak málo, že víc o tom nejsem schopen říct," dodal.

Je nám líto, video expirovalo.
Telefonát Ivy Kubankové

Nejasná zůstává částka, za kterou by Hadamczik Bazaly získal. Trenér hokejové reprezentace však prozradil, že by po koupi polovinu akcií stadionu převedl bezplatně městu. A už o tom s místními politiky živě jedná. "Společně bychom Bazaly rekonstruovali. Už jsem o tom mluvil s primátorem Kajnarem, bude tuto myšlenku prosazovat do svého politického klubu, oslovíme i další politiky," uvedl pro HN Hadamczik.

Hokejový kouč a podnikatel má už připravený projekt na přestavbu. Rekonstrukce by měla vyjít na 500 až 700 milionů korun a peníze na ni by plynuly od města, evropských dotací a úvěrů.

Bazaly
zdroj: ČT24 autor: ČT24

Pro Hadamczika je prý důležitá tradice klubu. Mimo jiné jej k ostravskému týmu váže rodinné pouto. Jeho zesnulý bratr Evžen dvakrát dotáhl Baník jako trenér k mistrovskému titulu. "Nedivím se fanouškům, že nechtějí do Vítkovic. Proč bourat takovou historii?" dodal Hadamczik.

Bazaly jsou pro ostravskou fotbalovou veřejnost dlouhodobě žhavým tématem. Stadion přestává splňovat parametry fotbalové asociace pro účast v první lize, Baníku by v příštím roce měla skončit výjimka pro pořádání mistrovských zápasů na Bazalech. Podle jednoho z plánů by na pozemcích mohly vyrůst nové byty, to by však město nejdříve muselo změnit územní plán.

Zdroj
ČT sport, HN

Hlavní zprávy

Nejčtenější články