Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Ostrava - Jihlava

Plzeň se chce naladit na Kodaň, Sparta zapomenout na Vaslui

Praha - Dnešní zápas na půdě ligového nováčka pražské Dukly bude pro plzeňské fotbalisty důležitou generálkou na středeční odvetu 4. předkola Ligy mistrů proti FC Kodaň, v níž Západočeši mohou stvrdit svůj historický postup. Zároveň se ale úřadující čeští mistři musí naplno soustředit na domácí ligu, kde po třech odehraných kolech ztrácejí na vedoucí Spartu pět bodů. Ta je sice na ligové scéně jako jediný tým stále bez ztráty bodu, ale ve čtvrtek ji srazila prohra 0:2 na hřišti FC Vaslui ve 4. předkole Evropské ligy. Tu chtějí napravit v nedělním duelu s Hradcem Králové. Emotivní zápas proti Slovácku čeká Olomouc, která byla ve čtvrtek potrestána odečtem devíti bodů a pokutou čtyři miliony korun za údajné uplácení hráčů Bohemians Praha v předminulé sezoně. Pondělní dohrávku obstará duel Teplic se Slavií. Přímý přenos utkání mezi Duklou a Plzní odvysílá od 18:00 Čtyřka a web sportživě.cz.

Plzeňští žijí hlavně odvetou s Kodaní, na jejíž půdě v úterý zvítězili 3:1, ale ani zápas na Julisce nechtějí brát na lehkou váhu. Kouč Pavel Vrba by nerad viděl další bodovou ztrátu, i když asi dá šanci i hráčům širšího kádru, aby neriskoval zranění některé z opor před klíčovou bitvou v předkole Ligy mistrů.

"V lize si už nesmíme dovolit další ztráty, pokud nechceme, aby nám špička odskočila ještě víc. Na druhou stranu nás čeká zápas, který je pro mě nejdůležitější za tři roky, co v Plzni jsem," uvedl Vrba. Na Julisce se na konfrontaci s úřadujícími šampiony těší. "Nebudeme mít co ztratit. Pokusíme se jim vyrovnat a také bodovat," uvedl trenér Luboš Kozel.

Sparta má co napravovat. V lize je bezchybná, ale důležité utkání EL v Rumunsku nezvládla a po prohře 0:2 na Letné vládne zklamání. "Musíme pracovat s psychikou hráčů. Utkání s týmem Vaslui si musíme analyzovat tak, abychom neopakovali chyby, které nás stály lepší výsledek. Pokud zápas s Hradcem zvládneme, může to působit jako pozitivní motivace před čtvrteční odvetou," uvedl trenér Martin Hašek. Hradec v minulém kole poprvé letos ztratil body prohrou s Libercem a nenavázal na předchozí dvě výhry. Na Letné se Východočeši pokusí zlomit nelichotivou bilanci: v samostatné české lize tam ještě nikdy nebodovali.

 

V Olomouci se nechtějí před duelem se Slováckem nechat ovlivnit čtvrtečním výrokem disciplinárky, která také brankáři Petru Drobiszovi zakázala činnost na 18 měsíců. "Postavení Slovácka určitě neodpovídá předvedeným výkonům. Viděli jsme jeho zápasy proti Příbrami a Spartě a jeho hra se mi líbila, bylo aktivní, ale neproměňovalo šance. I když ještě nezískalo bod, bude to těžký soupeř," řekl kouč Sigmy Zdeněk Psotka.

Je nám líto, video expirovalo.
Pozvánka na 4. kolo Gambrinus ligy

Jeho protějšek Miroslav Soukup by si přál, aby jeho tým konečně poprvé bodoval. Bilance z posledních zápasů je pro Slovácko tristní: v sedmi utkáních získalo jediný bod. Slovácko však v květnu dokázalo v Olomouci vyhrát. "Přesvědčili jsme se v uplynulé sezoně, že se dá i v Olomouci uspět. Proto bychom rádi na tuto výhru navázali," řekl Soukup.

Vedle Sparty a Olomouce drží neporazitelnost v lize ještě Liberec a Mladá Boleslav. Liberec nyní čeká už třetí výjezd ven, tentokrát do Příbrami. "Hráčům stále opakuju, ať jsou pokorní a na zemi. Jsme teprve ve třetím kole. Je nutné, aby pracovali jako dosud, nebo možná ještě lépe," řekl liberecký kouč Šilhavý. Mladou Boleslav doma čeká staronový účastník ligy Žižkov. "Věřím, že dokážeme Viktorku přetlačit. Snad se nám podaří dát gól dříve než proti Slovácku," připomněl trenér Miroslav Koubek, jak jeho tým ukončil své trápení v minulém domácím utkání až brankou v poslední minutě.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články