Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Magazín EURO 2024

Snad mi gól pomůže a budu hrát víc, doufá Fillo

Kodaň – Když se v lednu vracel po tříletém angažmá v norském Stavangeru do rodné Plzně, čekaly se od něj velké věci. Fotbalový univerzál Martin Fillo však sedm měsíců strádal a trápil se na lavičce náhradníků. Až v úterý večer z něj vytryskly radostné emoce: jeho krásný gól v prvním zápase 4. předkola Ligy mistrů na hřišti FC Kodaň zpečetil výhru Západočechů 3:1 a posunul české šampiony těsně před brány milionové soutěže. "Bomba. Dlouho jsem teď v Plzni nehrál, a že mně to v Kodani takhle vyšlo, je prostě fantazie," radoval se Fillo po utkání v dánské metropoli. "Snad mně ten gól pomůže a budu na hřišti víc," přál si pětadvacetiletý ofenzivní hráč.

Utkání Kodaň - Plzeň
zdroj: AP autor: Thomas Sjorup

Po návratu do Plzně dlouho čekal na chvíli, jakou zažil v Kodani. Fillo zatím v týmu paběrkoval, v lize od února nastoupil jen třikrát v základní sestavě a odehrané minuty sbíral po malých dílech. Ani jednou neodehrál celý zápas. Ale po duelu v Kodani ho všichni velebí.

I když znovu naskočil až z lavičky čtvrt hodiny před koncem. O tři minuty později už slavil gól. "Jestli je to satisfakce? Nechci to takhle hrotit. Jsem rád, že se klukům daří, i když moc nehraju. Teď se to třeba trochu změní," uvedl Fillo, který se pere o místo v sestavě především s krajními záložníky Milanem Petrželou a Václavem Pilařem. "Ale jestli to byl můj životní gól? To se ukáže až po odvetě, jestli opravdu postoupíme. Výchozí pozici máme skvělou, takový výsledek je hodně nad náš plán," pochvaloval si Fillo nečekanou výhru.



Nijak netají, že mu malá vytíženost v plzeňském týmu vadí. Dokonce se spekulovalo o tom, že si příliš "nesedl" s koučem Pavlem Vrbou a zvažuje odchod z týmu. Když třeba ve druhém ligovém kole Fillo odcházel ze hřiště v 52. minutě v duelu s Bohemians 1905, ani nešel k lavičce, jak je zvykem, a nakvašeně zamířil přímo do kabiny. "Nechci rozebírat můj vztah s Fillem. V lednu, když přicházel, jsme čekali, že se dostane do základní sestavy a bude rozhodovat zápasy. Bohužel má na svém postu asi největší konkurenci v týmu. Musí čekat na šanci. Ale když bude pomáhat jako v úterý, vytvoří i tlak na mě, abych mu dal víc šancí," uvedl Vrba.

Fillova gólová trefa ho však nadchla. Tleskali jí i příznivci Kodaně, byť neradi. Fillo si nejprve zpracoval na prsa v plném sprintu padesátimetrový pas kapitána Pavla Horvátha, v pokutovém území si pohrál s obráncem a slabší levačkou vystřelil ke vzdálenější tyči přímo do šibenice.

"To je moderní fotbal. Nejprve Horváthova skvělá nahrávka, pak Fillova paráda. Prostě ohromující. Plzeňští fanoušci se musí cítit jako v nebi," rozplýval se jeden z dánských televizních komentátorů. I Fillo byl šťastný, jak mu jeho akce vyšla. "Vyšlo to krásně, přitom jsem spíš sváteční levák, nohu moc vypilovanou nemám. Ale bezprostřední pocity po té brance byly nádherné," popisoval Fillo.

Je nám líto, video expirovalo.
Ohlasy k zápasu Kodaň - Plzeň, BBV

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články