Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Absa Cape Epic

Agüero se při debutu za Manchester City blýskl dvěma góly

Manchester (Británie) - Argentinskému útočníkovi Sergiu Agüerovi stačila v Premier League půlhodina hry k tomu, aby novému zaměstnavateli Manchesteru City začal dokazovat, že investice odhadem 38 milionů liber (641 milionů korun) do jeho přestupu z Atlétika Madrid se vyplatila. Nejdražší hráč v historii ambiciózního klubu ve druhém poločase utkání s nováčkem Swansea přišel jako náhradník v 59. minutě a už v 68. zvýšil na 2:0, vzápětí přihrál do ideální pozice na gól Davidu Silvovi a v nastavení povedený debut završil trefou na konečných 4:0.

Sergio Agüero
zdroj: Getty Images Sport autor: Alex Livesey

Manchester, který před sezonou utratil za posily přes 70 milionů eur, zlomil v dohrávce prvního kola odpor soupeře až po změně stran. Po bezbrankovém poločase zasadil hostům první úder exteplický útočník Edin Džeko, ke kterému se odrazil míč po nejistém zákroku jinak spolehlivého brankáře Michaela Worma. Bosenský střelec se trefil i v Superpoháru, ve kterém před týdnem City neudrželi proti United dvougólové vedení a prohráli 2:3.

Nic takového už se tentokrát neopakovalo a zejména se o to zasadil třiadvacetiletý Agüero. První možnost těsně po svém příchodu ještě neproměnil, ale pak už z bezprostřední blízkosti zužitkoval centr po zemi od Micaha Richardse.

Chvíli na to nejprve přehodil brankáře a pak zpětnou přihrávkou ze vzduchu nabídl neobsazenému Silvovi zvýšení skóre. Sám pak výsledek zpečetil ránou zpoza šestnáctky.

Kouče Manciniho výkon Agüera nepřekvapil

Podle trenéra Roberta Manciniho Argentinec zdaleka neukázal své umění v celé kráse. Italský kouč je přesvědčený, že třiadvacetiletý fotbalista může hrát ještě lépe. "Nepřekvapilo mě to. Je to skvělý útočník a může hrát ještě lépe než proti Swansea. O tom jsem přesvědčen," prohlásil Mancini. "Zatím s námi trénoval jen deset dní a ještě se zlepší," přidal.

Mancini dokonce Agüera neváhal přirovnat ke slavnému brazilskému střelci Romáriovi, který během kariéry dal tisíc gólů. "Sergio je jako Romáriova kopie, hrají úplně stejně," řekl italský trenér.

Agüero přišel do City koncem července z Atlétika Madrid za 38 milionů liber a stal se nejdražším hráčem v historii klubu. V Manchesteru měl původně nahradit krajana Carlose Téveze, ten se však vytouženého odchodu z Anglie zatím nedočkal. "Agüero může hrát s Tévezem, stejně jako s ostatními útočníky. Carlos je stále naším hráčem a možná nastoupí už proti Boltonu," prohlásil Mancini.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články