Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Absa Cape Epic

Jablonec rozstřílel v dohrávce třetího kola Bohemians 5:0

Jablonec nad Nisou - Jablonečtí fotbalisté v dohrávce 3. kola první fotbalové ligy deklasovali Bohemians 1905 vysoko 5:0 a připsali si první vítězství v sezoně. Hosté naopak utrpěli první bodovou ztrátu. Pražané měli několik šancí ke skórování, ale dostali od Jablonce tvrdou lekci z produktivity. Severočeši vstřelili tři góly v posledních deseti minutách. Fotbalisté z Vršovic tak nevyhráli nad Jabloncem ani třináctý vzájemný duel, naposledy se jim to podařilo před jedenácti lety.

Pražský tým přijel do Jablonce s nadějí, že zůstane se Spartou posledním mužstvem bez ztráty bodu, ale průběh úvodního poločasu musel jeho optimismus zchladit. Jablonec se do soupeře pustil s vervou a se zjevným hladem po první ligové výhře v sezoně. Samotný úvod ale patřil hostům, kteří se v úvodní desetiminutovce dostali do slibných pokusů, jenže brzy začali mít navrch domácí a už ve 26. minutě vedli o dva góly.

V obou případech se trefili hráči, pro které gólová střela mnoho znamenala. Kopic se zapsal mezi ligové střelce úplně poprvé a Zábojník skóroval hned při prvním startu po desítiměsíční zdravotní přestávce.

Hosté mohli ve 30. minutě utkání okamžitě zdramatizovat, jenže Moravec nevyužil samostatný průnik za obranu, který zlikvidoval vyběhnutím brankář Špit. Podobně skončil obdobný souboj obou hráčů po přestávce, v 65. minutě domácí gólman zneškodnil i šanci Borka a střídající Bálek pak nastřelil břevno jablonecké branky.

Je nám líto, video expirovalo.
FK Baumit Jablonec - Bohemians 1905

Jablonečtí se po neproměněných šancích soupeřů uklidnili a výsledkem byly tři pěkné góly v závěru. O třetí trefu se postaral ránou z dvaceti metrů Kovařík, čtvrtou branku dal zlomeným "Klokanům" krátce poté dorážkou zblízka Jarolím a nakonec se hlavou prosadil i král střelců uplynulé sezony Lafata.

Trenéři se shodli, že výsledek byl až příliš krutý

Jablonecký trenér František Komňacký připustil, že výsledek byl pro soupeře příliš krutý. Sám musel být spokojený. "Takový výsledek mužstvo určitě povzbudí. Musím však hráče vedle pochvaly i pokárat, protože jsme soupeře pustili do několika šancí a v nich se neprosadil jen díky Michalu Špitovi," připomněl jablonecký kouč několik velkých možností pražského klubu. Zápas podle něj rozhodly dvě rychlé branky, třetí gól soupeře definitivně dostal do kolen. "Další branky naše vítězství jen zvýraznily. Pokud by však Bohemka jednu ze šancí proměnila, mohlo se utkání vyvíjet jinak," upozornil Komňacký. Velkou radost mu udělal návrat Petra Zábojníka po zranění. "Není jednoduché naskočit do takového zápasu, ale Petr dokázal, že je kvalitní hráč, a ten gól byl jakýsi bonus navíc," pochválil obránce.

Hostující trenér Pavel Medynský se cítil jako po knokautu. Pětigólový výprask dostal shodou okolností na hřišti, kde strávil úspěšná hráčská léta. "Mám smíšené pocity: prožil jsme zde krásná léta, ale taková porážka byla pro tým příliš krutá," zhodnotil zápas.

Baumit Jablonec - Bohemians 1905 5:0 (2:0)

Branky: 18. Kopic, 26. Zábojník, 80. Kovařík, 84. Jarolím, 90.+1 Lafata. Rozhodčí: Matějek - Zlámal, Pospíšil. Bez ŽK. Diváci: 4 155.

Zdroj
ČTK, ČT24

Hlavní zprávy

Nejčtenější články