Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Studio Time Out

Čech: S Chelsea chceme uspět na všech frontách

Londýn/Praha - Před víkendovým startem anglické fotbalové ligy se brankář Chelsea Petr Čech netají odhodláním, aby svému týmu pomohl zpět na úplný vrchol Premier League. Devětadvacetiletý gólman by jen nerad zažil zklamání jako v minulé sezoně, kdy hvězdný a ambicemi prostoupený tým zůstal bez jediné získané trofeje a neobhájil tak domácí titul. Čech věří, že už se taková historie letos opakovat nebude.

"Chceme se pokusit vyhrát co nejvíc trofejí. A uspět na všech frontách. V minulé sezoně jsme žádnou trofej nezískali, což bylo obrovské zklamání. Letos to musí být lepší," uvedl Čech. Na start soutěže je pořádně nažhavený, v neděli se s týmem "Blues" představí na hřišti Stoke City.

Čech vidí tradiční okruh největších spolufavoritů: Chelsea prý bude soupeřit především s oběma manchesterskými kluby a s Arsenalem, zpět do boje o nejvyšší příčky se podle Čecha vrátí i Liverpool, letos až šestý. "Bude to boj mezi pěti týmy a rozhodnou maličkosti. Nedá se říct, že by někdo ty ostatní převyšoval," uvedl Čech.

Čecha navnadila povedená příprava Chelsea, která vyhrála ve všech osmi zápasech. "Můžeme jít do sezony v pohodě, což je důležité," pochvaloval si plzeňský odchovanec, kterému ve středu pokazila náladu prohra s národním týmem v přípravě v Norsku 0:3.

V klubu Čech vyhlíží lepší časy. Chelsea podle něj může nahrát, že do sezony jde s ustáleným kádrem, který posílili mladí talenti: útočník Romelu Lukaku z Anderlechtu Brusel a brankář Thibaut Courtois z belgického Genku, jenž však vzápětí zamířil na hostování do Atlétika Madrid. "Je to investice do budoucna. Pro klub je to jen dobře," pochvaloval si Čech získání nadějných hráčů.

Čech si pochvaluje i spolupráci s novým koučem Andrém Villasem-Boasem, který loni přivedl Porto k výhře v lize i v Evropské lize. I on prý může Chelsea pomoci vydobýt ztracené pozice. Handicapem podle něj není ani nízký věk portugalského kouče, kterému je teprve 33 let.

"Věk ve fotbale nehraje žádnou roli, ale jde o osobnost. To je stejné u hráčů. Pokud na to někdo má, je mu šestnáct nebo čtyřicet a je lepší než ostatní, tak hrát bude. Pokud je trenérovi sedmdesát nebo dvacet a je nejlepší, bude taky trénovat ty nejlepší kluby. Je to o kvalitě toho člověka, neviděl bych v tom problém," řekl Čech.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články