Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
ŠKODA CUP - Česká Kamenice

Hradec přešel jako první tým do 3. kola Ondrášovka Cupu

Praha – Fotbalisté Hradce Králové postoupili do 3. kola Ondrášovka Cupu. V dnešním duelu 2. kola porazili v Praze třetiligový Loko Vltavín 2:1 po gólech Radka Gulajeva a Romana Fischera, který v 73. minutě zápas rozhodl. Hradec se tak stal prvním ligovým účastníkem 3. kola, v němž se utká s vítězem zápasu mezi Varnsdorfem a Libercem. Dalších osm prvoligových celků zasáhne do poháru ve středu, kdy je na pořadu celkem 19 utkání druhého kola a také dohrávka prvního kola Brozany–Most.

Trenér Hradce Václav Kotal nasadil sestavu složenou převážně z náhradníků. I proto Vltavín, který v přípravě překvapivě porazil Spartu, kladl dlouho odpor. Až v 51. minutě se prosadil dvaadvacetiletý útočník Gulajev. Velký podíl na jeho gólu však měl Zelený, který našel Gulajeva před prázdnou brankou.

Domácí však nesložili zbraně a povedlo se jim vyrovnat. Brankáře úspěšné české reprezentace do 19 let Koubka propálil z 20 metrů Zelenka. Hradec však zachránil kapitán Fischer, který si naběhl za obranu a zařídil postupový gól.

Souboj druholigových celků Opavy s Třincem skončil remízou 2:2 a o postupujícím tak rozhodl penaltový rozstřel, v němž domácí vyhráli 3:2. Rozhodující trefu z bílého bodu obstaral Wirth. Opavští svěřenci trenéra Josefa Mazury se v 3. kole představí na hřišti lepšího z dvojice HFK Olomouc – Karviná.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih zápasu Loko Vltavín - Hradec Králové

Další účastník druhé nejvyšší soutěže Sokolov nastoupil na hřišti Admiry v Praze-Kobylisích a už po pěti minutách s domácím divizním týmem prohrával. Baník ale třemi góly zápas otočil a díky vítězství 3:1 se může těšit, že v dalším dějství pohárové soutěže změří síly s vítězem utkání Karlovy Vary – Viktoria Plzeň.

Velkou motivaci měli oba soupeři také v duelu Vyšehrad–Převýšov. Východočeský divizní nováček pod vedením trenéra Bohuslava Pilného zvítězil v Praze rovněž 3:1 a v dalším kole přivítá na svém hřišti, které nemá ani klasickou tribunu, vítěze středečního souboje Meteor Praha VIII – Slavia Praha.

Loko Vltavín - FC Hradec Králové 1:2 (0:0)

Branky: 63. Zelenka - 51. Gulajev, 73. Fischer. Rozhodčí: Ochotnický - Pospíšil, Kovařík. Diváci: 412.

Zdroj
ČTK, ČT24

Hlavní zprávy

Nejčtenější články