Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Sportovní zprávy

Bílek potvrdil, že v Norsku nasadí Gecova i Pekharta

Praha - Trenér fotbalové reprezentace Michal Bílek před odletem k přípravnému utkání do Osla potvrdil, že ve středu nasadí proti Norsku do základní sestavy Marcela Gecova s Tomášem Pekhartem. Na pondělním srazu už naznačoval, že Gecov se do sestavy prosadí, ale až dnes definitivně oznámil, že do útočné dvojice se dostane vedle Milana Baroše i norimberský útočník.

Národní tým vyrazil dopoledne do Norska, kde ho čeká ve středu generálka na klíčové zápasy kvalifikace mistrovství Evropy. Pro trenéra Michala Bílka je to i poslední možnost vyzkoušet nepříliš prověřené hráče, především na postech, kde má zraněné fotbalisty. Absence Jana Poláka a Tomáše Necida otevřela dveře nedávným reprezentantům do 21 let, kteří kvůli účasti na šampionátu své věkové kategorie nemohli s týmem na herní soustředění do Japonska.

"Žádné zdravotní problémy hráči neměli ani po včerejším tréninku, odlétáme kompletní a mohu nasadit ideální sestavu, kterou jsem zvažoval. Budou v ní i Gecov a Pekhart, oba by se v podobném utkání mohli prosadit," řekl před odletem Bílek. Fotbalisté odcestovali v dobrém rozpoložení. Možná i proto, že je v cílové severské destinaci čeká překvapivě teplejší počasí než v Praze. Podle dnešních předpovědí by v Oslu měly být dvacetistupňové teploty.

Více než na aktuální klima však fotbalisté mysleli na to, že je v Norsku čeká skutečná generálka na utkání se Skoty. "Je dobře, že si můžeme vyzkoušet řadu věcí nedlouho před Skotskem. Bude to důležitá prověrka i proto, že si můžeme vyzkoušet souhru s Tomášem Pekhartem. Ještě jsem se s ním příliš neseznámil, ale je to talentovaný útočník," připomněl Milan Baroš, že česká ofenziva bude hrát v neprověřeném složení.

Nejlepší aktivní reprezentační střelec se na zápas těší i proto, že na ligu si musejí v Turecku počkat až do září. "Je ale pravda, že v přípravě máme stále silné soupeře, rozehrání na kvalifikaci nebude podle mého problém," míní Baroš, kterého během přípravy zatím netrápily jako v nedávné minulosti zdravotní neduhy.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články