Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
MS hráčů do 18 let 2024 Finsko

Dukle k první výhře pomohla bouřka v kabině

Praha – Hráčům Dukly pomohla k vítězství nad Českými Budějovicemi 4:2 ve druhém kole první fotbalové ligy bouřka, kterou jindy tichý trenér Luboš Kozel spustil v šatně o poločasové přestávce. Nelíbil se mu totiž ustrašený výkon jeho svěřenců. Sami hráči po utkání přiznali, že takhle křičet trenéra ještě nezažili.

"Nelíbilo se mi, že hráči nehráli tak, jak jsem od nich byl zvyklý z druhé ligy. Proto byla v kabině bouřka. Pomohlo to, ve druhé půli jsme byli lepší a vyhráli zaslouženě," uvedl Kozel. Podle něj se na výkonu jeho týmu v první půli projevila důležitost utkání. "Všichni to považovali za utkání, které musíme zvládnout, pokud se chceme vyhnout boji o záchranu. Na hráče to dolehlo. Proto trvalo 20 minut, než jsme se zvedli. Pomohla nám ale střela Tomáše Bergra, po které se kluci dostali do hry," řekl. Při gólu udělal kličku brankáři a skóroval do prázdné branky. "Já si ale chtěl míč zpracovat. Brankář to však špatně přečetl, byl u mě moc brzo, tak jsem si ho obhodil a bylo to," popsal šťastný střelec.

Jan Pázler, autor jedné z branek:

"Takhle jsem trenéra ještě řvát neslyšel. Byla to pořádná bouřka. Ale pomohlo nám to a druhý poločas stál za to."

Dukla tak z úvodních dvou zápasů získala čtyři body, což pro nováčka znamená velmi dobrý vstup do ligy. "Čtyři body bereme. Tak jsme si to představovali. Jsem ale také rád, že jsme vstřelili čtyři branky. Když jsem se v týdnu díval na soupisku, tak tam byli jen čtyři naši hráči s prvoligovou trefou a všechno defenzivní hráči. Proto jsem rád, že se k nim dnes přidali i hráči z útoku," dodal Kozel.

Naopak radost nemohl mít trenér Českých Budějovic Jiří Kotrba, kterému se nelíbil hlavně důraz jeho hráčů při osobních soubojích. "Rozhoduje se v pokutových územích. A my jsme v nich stejně jako se Spartou propadli. Při prvním gólu Nitranský nedohrál souboj, při druhém jsme si nepohlídali odraz od tyče a třetí a čtvrtý gól, to byly znovu prohrané souboje," kritizoval Kotrba.

Teplický trenér Rada musí přemýšlet o obraně

K vítězství nad Teplicemi 3:0 Hradec nasměroval první gól, myslí si teplický kouč Petr Rada. "Začátek jsme chtěli hrát aktivně, kombinovat, což se sice dařilo, jenže Hochmeisterova branka nás srazila. Pak jsme chtěli hrát, tvořit, ale soupeř má, bohužel, hráče, kteří to umí potrestat," hodnotil zápas. V prvních dvou kolech dostaly Teplice šest gólů, a tak musí jejich kouč Rada o obraně hodně přemýšlet. "Skřípe nám vyhovění si na krajích. Při druhé brance se nám stalo, že se vysunuli oba krajní hráči, prostě se nedohodli," řekl Rada. "Máme tu jen jednoho levého obránce, to je Tonda Rosa, který ale začal poslední roky stagnovat," dodal. Hráče prý ale po dvou nepovedených zápasech měnit neplánuje.

Naopak Hradec prožívá velmi povedený začátek sezony, ale že by měl klub bojovat o čelo tabulky, to se trenéru Václavu Kotalovi vůbec nelíbí. "Jedeme dál zápas od zápasu, pro hráče je každý takový zápas s kvalitním soupeřem jako Teplice pořád zkušenost. V podstatě máme mladý tým, většina hráčů má sotva dvacet ligových zápasů," řekl. I proto se prý v Hradci pořád upínají především k záchraně.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články