Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
FC Zbrojovka Brno - AC Sparta Praha B

Řebíček se stal prezidentem Slavie

Praha - Nový většinový vlastník fotbalové Slavie Aleš Řebíček se stal prezidentem klubu. Do nově vytvořené funkce ho dnes dopoledne jmenovalo představenstvo pražského celku. Zástupci Natlandu rovněž rezignovali na všechny pozice ve statutárních orgánech klubu - v představenstvu a dozorčí radě. Informovaly o tom slávistické webové stránky.

"Být prezidentem Slavie je pro mne velká čest. Jsem připraven pracovat na tom, aby Slavia získala zpět své ztracené pozice a začala znovu vítězit. Věřím, že společně s jejími věrnými fanoušky ji dokážeme vrátit tam, kde si tak slavný klub zaslouží být," uvedl bývalý ministr dopravy.

Miroslav Platil, předseda představenstva Slavie:

"Slavia má zřetelného vlastníka, který se aktivně bude podílet na dění v klubu. Je to oproti minulosti velká změna a krok dopředu. Právě jeho jmenováním se symbolicky uzavírá veškeré úsilí o ekonomickou a sportovní záchranu klubu v kritickém období. Slavii povede srdcař a slávista."

Zdroj: Slavia.cz

Řebíček ve středu odkoupil od dosavadního většinového majitele klubu investiční skupiny Natland Group celý sedmdesátiprocentní podíl, který firma ve Slavii držela, a ovládl 98 procent akcií pražského celku.

Z představenstva Slavie odchází investiční ředitel Natlandu Josef Vojta a momentálně v něm figurují pouze generální ředitel klubu Miroslav Platil a bratr Aleše Řebíčka Adam. Chybějící člen bude doplněn v blízké době a poté musí být ještě schválen valnou hromadou.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články