Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Touchdown

Sparťané se na cestě do Sarajeva zdrželi, chyběly jim pasy

Sarajevo - Fotbalisté pražské Sparty dorazili neplánovaně téměř o tři hodiny později kvůli dopolednímu zdržení na pražském ruzyňském letišti do Sarajeva, kde je ve čtvrtek čeká duel Evropské ligy. Asi dvacet členů výpravy a mezi nimi také brankář Jaromír Blažek se záložníkem Jakubem Marešem zůstali nedobrovolně čekat na pasové kontrole a úředníci je odmítli pustit dál, protože neměli cestovní pas, ale pouze občanský průkaz, byť Sparta od ministerstva zahraničí měla potvrzeno, že i ten na výjezd do Bosny a Hercegoviny stačí. Všechno "spravila" dodatečně udělená výjimka.

Speciál se sparťanskými fotbalisty se tak z plochy ruzyňského letiště neodlepil pět minut po desáté hodině ranní, ale až ve 12:40. Vedení klubu ale prý nijak nepochybilo. "Z ministerstva zahraničí jsme dostali informaci, že do Bosny, byť není členem Evropské unie, je možné vycestovat kromě pasu i na občanský průkaz, čímž jsme se řídili," řekl tiskový mluvčí Sparty Ondřej Kasík. "Výklad policistů a úředníků na letišti ale byl takový, že na občanský průkaz je možné do Bosny vstoupit pouze pozemní cestou a ne vzdušným prostorem," poznamenal Kasík.

Poté, co dvojice sparťanských fotbalistů, část fanoušků a zástupců sponzorů mířících do Bosny uvízla na pasové kontrole, začalo situaci hned řešit vedení klubu v čele s mezinárodním sekretářem Sparty Rudolfem Baťou. Výsledkem asi o dvě a půl hodiny později bylo, že bosenské velvyslanectví v Praze i s přispěním ministerstva zahraničních věcí vzápětí lidem s občanským průkazem ve sparťanské výpravě zajistily výjimku umožňující vstup do Sarajeva. Sparťané se však shodli v tom, že si na každý další výjezd vezmou raději i cestovní pas.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články