Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Volejbalový magazín

Golda zůstává šéfem fotbalové disciplinárky

Praha - Jiří Golda dál zůstává předsedou disciplinární komise Fotbalové asociace České republiky. Přestože na konci června avizoval, že kvůli rozdílnému postoji členů komise v korupční kauze Olomouc požádá výkonný výbor o vyslovení důvěry, nakonec tak vůbec neučinil. Výbor rozhodl, že do uzavření korupční aféry nebude nijak zasahovat do personálního složení disciplinárky. Golda chtěl na konci června na posledním zasedání komise v kauze údajné korupce vynést verdikt a nečekat na rozhodnutí soudu, ale v šestičlenné komisi byl přehlasován v poměru dva ku čtyřem. Proto tehdy oznámil, že výkonný výbor požádá o vyslovení důvěry a bude chtít i personální změny uvnitř komise.

Nakonec ani na jedno nedošlo. "V žádném okamžiku se dnes nejednalo o tom, že by nás pan Golda požádal o vyslovení důvěry. O tom vůbec nebylo na jednání výkonného výboru jednáno a hlasováno," řekl místopředseda asociace a šéf ligy Dušan Svoboda.

Golda podle něj pouze informoval výkonný výbor o posledním vývoji kauzy. "Připustil možnost, že v budoucnu po zvolení nového předsedy asociace navrhne určité personální změny v komisi, ale až po vynesení verdiktu v této kauze. Do té doby nebude činit žádné personální změny. Bylo to věcné jednání o té kauze a o principech, jak by si představoval práci disciplinární komise," dodal Svoboda.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články