Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Paralympijský magazín

Dukla uhrála remízu, Klokani porazili Slavii

Praha – První fotbalová liga začala bezbrankovou remízou mezi nováčkem Duklou Praha a Sigmou Olomouc. Dukla tak i ve svém prvním utkání v nejvyšší soutěži po 17 letech potvrdila domácí neporazitelnost, která trvá od října 2009 už 24 utkání. Sigma v součtu s minulou sezonou dala v posledních sedmi zápasech venku jediný gól. Fotbalisté Bohemians 1905 porazili v úvodním kole nové prvoligové sezony Slavii 2:0 a připravili vítěznou premiéru svému trenérovi Pavlu Medynskému. Úvodní pražské derby tohoto ročníku před sedmi a půl tisícovkami diváků rozhodli "klokani" dvěma slepenými góly Moravce a Škody v rozmezí 25. a 27. minuty. Zelenobílí vrátili vršovickému soupeři porážku 0:3 z posledního kola minulé sezony a vyhráli nad ním poprvé po pěti zápasech.

Domácí nasadili hned čtyři ligové nováčky, ale na hřišti jako učni nepůsobili a hráli s Olomoucí vyrovnanou partii. Oba celky sice nastoupily v ofenzivním rozestavení 4-3-3, ale překvapivě početná divácká kulisa na Julisce, která oficiálně čítala 3 857 fanoušků, čekala v první půli na šance marně.

Po změně stran už začala být favorizovaná Olomouc nebezpečnější. Rossiho střelu zablokoval Vorel a hostující tým se dožadoval penalty za ruku, ale sudí Franěk byl proti. V 72. minutě pak prošel centr až na malé vápno k Varadimu, ten však byl tak překvapený, že místo střely upadl a míč si přisedl. Neujala se ani rána Navrátila, kterou vytěsnil brankář Rada.

Dukla se stáhla a do útoků se příliš nepouštěla. Deset minut před koncem však vyslal Hašek nepříjemnou střelu, která ve vzduchu "zaplavala", a brankář Drobisz měl co dělat, aby míč alespoň vykopl. O chvíli později se po rohu dostal ke střele Markovič, ale zamířil jen do Drobiszovy náruče, a postaral se tak o pomyslnou tečku za bezgólovým utkáním.

FK Dukla Praha - SK Sigma Olomouc 0:0

Rozhodčí: Franěk - Jiřík, Pilný. Bez ŽK. Diváci: 3 857.

Zatímco Slavia v letní přestávce ani jednou nevyhrála, Bohemians zvládli přípravy bez porážky a dobrou formu si přenesli i do ostrého soutěžního utkání. Přitom zpočátku měli mírně navrch červenobílí, ale jejich převaha byla jalová. V polovině úvodního dějství přišel nečekaný zlom ve vývoji utkání. Slávisté na levé straně obrany zaspali a volný Moravec přesnou střelou mezi nohy brankáře Hanuše otevřel gólový účet této sezony. Záložník "klokanů" si připsal teprve druhou branku v ligové kariéře.

Za dvě minuty inkasovali slávisté druhý úder. Cicman zůstal ve vápně ležet po prohraném souboji s důrazným Škodou, útočník Bohemians se rychle zvedl a pohotovým obstřelením Hanuše dokázal, že mu vydržela střelecká forma z minulé sezony. Zraněného Cicmana pak musel nahradit Dostál.

Kouč Petrouš poslal na trávník už v 35. minutě druhého útočníka Vlčka, ale Slavii nepříznivý vývoj tak paralyzoval, že se dlouho nemohla dostat do žádné vyložené šance. Sešívání prolomili obranný val Bohemians až v poslední čtvrthodině, ani jedna ze dvou velkých možností však snížení nepřinesla. Koreše v 74. minutě skvěle vychytal Sňozík a střílejícímu Jandovi vzápětí pokazila radost tyč. Na druhé straně nepřidal svůj druhý gól v zápase Moravec, ale "klokany" to příliš mrzet nemuselo.

Bohemians 1905 - Slavia Praha 2:0 (2:0)

Branky: 25. Moravec, 27. Škoda. Rozhodčí: L. Kovařík - Mencl, Štěrba. ŽK: Borek, Bartek, Žižka, Růžička - Kaufman, Jarolím. Diváci: 7545.

Zdroj
ČT24, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články