Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
BBV po 25 letech

Domenech dostane odškodné milion eur, chtěl ale víc

Paříž – Bývalý kouč francouzské fotbalové reprezentace Raymond Domenech dostane jako odstupné od Francouzského svazu (FFF) jeden milion eur (asi 24 milionů korun) za předčasné ukončení smlouvy po propadáku na loňském mistrovství světa v Jihoafrické republice. Po svém někdejším zaměstnavateli požadoval třikrát tolik. Dohodu o mimosoudním vyrovnání potvrdil předseda FFF Noël Graët s tím, že ji musí ještě schválit výkonný výbor svazu na svém zasedání 4. srpna.

Pod Domenechovým vedením Francouzi výsledkově propadli na mistrovství světa, kde se navíc rozhádali s vedením a na protest proti vyřazení útočníka Nicolase Anelky z týmu bojkotovali trénink. Domenech s odstupem času prohlásil, že se hráči chovali jako skupina nezodpovědných hloupých spratků.

Neoblíbeného kouče poté nahradil Laurent Blanc. Domenech jako odškodné požadoval 2,9 milionu eur, což ministryně sportu Chantal Jouannová označila za "nechutně vysokou částku, která by se dala použít například na boj s dopingem."

Domenech v tomto roce vedl žákovský tým Boulogne-Billancourt v Paříži a dělal reklamu na firmu provozující sportovní sázky. V současnosti je kandidátem na post trenéra alžírské reprezentace.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články