Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Touchdown

Obhájci titulu z Plzně chtějí hrát o poháry každý rok

Plzeň - Je to jen 69 dní, co fotbalisté Viktorie Plzeň slavili historicky první mistrovský titul. Od dnešního dne už to je definitivně jen vzpomínka. Západočeši si však chtějí mistrovské oslavy zopakovat i letošní rok. Plzeň udržela téměř všechny strůjce mistrovského kádru. Jana Rezka, který odešel do kyperské Famagusty, už od předkol Ligy mistrů úspěšně nahrazuje Václav Pilař. Nové posily se do týmu dobře začlenily. Ukazuje se, že úspěchy se dají získávat i s nižším rozpočtem, než mají někteří soupeři.

"Laťku jsme si dali hodně vysoko. Umění je být úspěšný jeden rok, ale daleko těžší je podržet si výkonnost," prohlásil generální manažer Viktorie Plzeň Adolf Šádek. "Za tu dobu, co jsem tady, jsme vytvořili velice silné mužstvo. Klub se stabilizoval a myslím si, že jsme na cestě, aby Plzeň hrála každý rok o poháry," doplnil trenér Pavel Vrba.

Tým je stabilizovaný i po finanční stránce. "Rozpočet jsme nijak výrazně nenavyšovali, pohybuje se kolem 85 milionů," uvedl Šádek. Úkoly pro nový ročník jsou jasně dané. "Musíme si dávat stejné cíle jako Jablonec, Sparta, Mladá Boleslav, Olomouc nebo Teplice – mužstva, které hrají o poháry," uvedl Vrba.

Západočechy čeká přelomová sezona

Je nám líto, video expirovalo.
Před fotbalovou Gambrinus ligou FC Viktoria Plzeň

Pro plzeňský klub, který na podzim oslaví stoleté výročí svého založení, bude sezona v mnohém přelomová. Nejenže premiérově bude obhajovat první titul v lize, hráči a fanoušci se navíc mohou těšit na zrekonstruovaný stadion, na němž celé léto vládne čilý ruch.

Do konce srpna mají být hotové tribuny za oběma brankami, během září pak také ochoz naproti hlavní tribuně. Zatím diváci mohou pouze na hlavní tribunu, kam se jich vejde asi pět a půl tisíce. Až bude přestavba dokončená, do Štruncových sadů bude moci přijít 12 500 fanoušků. "Stadion se hlavně staví pro diváky. Chceme, aby diváci chodili v počtu jako v závěru minulé sezony. Pokud tady budou návštěvy kolem osmi deseti tisíc, tak my budeme nadšení. Věřím, že i diváci ocení nové prostředí a chodit na stadion budou," prohlásil trenér Vrba.

Plzeň má stabilizovaný a okysličený kádr

Kromě talentovaného Pilaře přišla z Mostu další ofenzivní naděje Jakub Hora a střed obrany má vyztužit slovenský stoper Marián Čišovský z rumunského Temešváru. Staronovou tváří je po návratu z hostování v Ostravě také brankář Michal Daněk, který ale zatím plní roli dvojky za Romanem Pavlíkem. "Filozofie s majitelem a trenérem je daná. Nechtěli jsme masivně rozprodávat hráče. Jsem rád, že se to povedlo, že jsme tým okysličili a nechali pohromadě na příští ročník," prohlásil Šádek.

Nové posily do týmu zapadly. "Jsou to pohodoví kluci. Mário Čišovský je zkušený stoper, který má výbornou rozehrávku. Venca Pilař hraje se mnou na lajně, jeho přednost je hra jeden na jednoho a Kuba Hora je rychlostní typ a dobrý do vápna. Řekl bych, že jsme spíš posílili, než oslabili," uvedl záložník David Limberský.

Stadion ve Štruncových sadech
zdroj: ČT24 autor: ČT24
Zdroj
ČT24

Hlavní zprávy

Nejčtenější články