Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
BBV po 25 letech

Sparta získala z Turecka bývalého slávistu Grajciara

Konya (Turecko) – Novou posilou fotbalistů pražské Sparty se stane slovenský středopolař Peter Grajciar, který dříve působil v rivalské Slavii a na Letnou přichází z druholigového tureckého Konyasporu. Na konci týdne by sedmadvacetiletý hráč měl ve Spartě podepsat čtyřletou smlouvu. Potvrdil to personální ředitel Sparty Jakub Otava, který v Turecku od neděle jednal s vedením Konyasporu, jenž z nejvyšší soutěže sestoupil po letošní sezoně.

"Jednání byla dost komplikovaná. Konyaspor sice sestoupil, ale vzhledem k současné situaci v tureckém fotbale se vedení klubu nevzdává naděje na návrat do první ligy na úkor některého z klubů figurujících v korupční aféře," uvedl Otava.

Sám Grajciar, který se loni při své premiérové sezoně v Konyasporu po přestupu ze Slavie blýskl osmi vstřelenými brankami, však prý sám měl o přestup na Letnou eminentní zájem. "Nakonec nám pomohl i vstřícný přístup prezidenta Konyasporu," dodal Otava.

Grajciar, který se v české lize uvedl několika dalekonosnými trefami z trestných kopů, by ve sparťanské záloze mohl nahradit Kamila Vacka, o nějž má prý eminentní zájem italský klub Chievo Verona. Grajciar by do Prahy měl dorazit ve čtvrtek, pak absolvovat zdravotní prohlídku a vzápětí podepsat kontrakt.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články