Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
ČEZ Extraliga 2023/2024

Argentina je bez trenéra, Batista odstoupil

Buenos Aires - Fotbalisté Argentiny jsou po neúspěchu na domácím mistrovství Jižní Ameriky bez trenéra. Sergio Batista po vyřazení týmu ve čtvrtfinále s pozdějším vítězem Uruguayí nabídl svazu rezignaci a ten ji přijal. "Reprezentační komise se rozhodla ukončit s trenérem smlouvu," řekl mluvčí svazu Cherquis Bialo. "Batista ale nebyl vyhozen. Sám nabídl výkonnému výboru své odstoupení," dodal funkcionář.

Argentina kvůli Batistově rezignaci zrušila přípravný zápas s Rumunskem, který se měl uskutečnit 10. srpna v Bukurešti a začala hledat nového trenéra. "Nedali jsme si žádnou lhůtu, nikam nespěcháme, nic nás netlačí. Musíme pečlivě zvážit všechny varianty," uvedl Bialo.

Osmačtyřicetiletý Batista vedl argentinskou reprezentaci od loňského mistrovství světa, po němž nahradil odvolaného legendárního Diega Maradonu. Původně byl u týmu jako dočasný kouč, pak ale podepsal smlouvu, podle níž měl národní tým vést až do mistrovství světa v roce 2014 v Brazílii.

Argentina čeká na úspěch na velkém turnaji od roku 1993, kdy naposledy vyhrála jihoamerický šampionát. V reprezentačním áčku navíc nedokázala navázat na úspěchy výběrů do 20 let, které v letech 1995 až 2007 získaly pět titulů mistra světa.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články