Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
BBV po 25 letech

Boleslav touží vylepšit páté místo a dostat se do EL

Praha – Fotbalisté Mladé Boleslavi přidali v loňském ročníku k pátému místu v lize vítězství v domácím poháru a zajistili si tím účast v Evropské lize. Nejen druhý největší rozpočet v soutěži 150 milionů opravňuje Středočechy k tomu, aby v nové sezoně mysleli na ještě lepší výsledek. Ambicióznímu klubu by k tomu měl pomoci i nový trenér Miroslav Koubek.

Trenér Koubek si získal mladoboleslavské hráče už tím, jakou jim nachystal přípravu. "Nejlepší příprava, kterou jsem zatím absolvoval. Třeba jsme ani jednou nebyli běhat v lese. Všechno se odehrávalo na hřišti a v kabině jsme s tím byli spokojení," neskrýval radost útočník Ivo Táborský.

Boleslav z opor neudržela v kádru jen Alexandra Mendyho a na hostování do Brna pustila Michala Sedláčka, naopak pět hráčů do Boleslavi přišlo. Konkurenci v záloze rozšířili Jan Štohanzl z Bohemians 1905 a ostravský odchovanec Petr Wojnar, na hostování z Plzně pak přišel stoper Aleš Neuwirth. "Pár kluků tady znám, ať už z mládežnických reprezentací nebo z dorostu, a je tady perfektní parta," libuje si Neuwirth.

Pro Boleslav už nová sezona začala páteční smolnou penaltovou prohrou s Plzní v Superpoháru a pokračovat bude ve čtvrtek úvodním duelem třetího předkola Evropské ligy proti kyperské Larnace. "Je potřeba přes ně postoupit a uděláme pro to všechno. Chceme se dostat do play-off a tam čekat na soupeře," dodává trenér Miroslav Koubek.

Zdroj
ČT24

Hlavní zprávy

Nejčtenější články