Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
TCL V Repre

Jablonecký tahoun Piták: V Alkmaaru uvidíme, jak jsme na tom

Jablonec - Loni na podzim se jablonecký fotbalista Karel Piták po příchodu ze Salcburku marně snažil uchytit v základní sestavě Baumitu a nechybělo moc, aby odešel na hostování do Hradce Králové. Na startu nové sezony však táhne jablonecký tým a výraznou měrou mu pomohl k postupu z 2. předkola Evropské ligy přes Flamurtari Vlora. Na celkovém skóre ze dvou duelů 7:1 se podílel dvěma góly a čtyřmi asistencemi. Proti Alkmaaru podle něj není Jablonec favoritem, šanci ale vidí v brejcích.

Piták byl hvězdou čtvrteční odvety. K domácí výhře 5:1 přispěl dvěma přesnými zásahy a přihrávkami zařídil také dva góly pro spoluhráče. Skvělý výkon vyšperkoval po hodině hry krásnou střelou, která s pomocí břevna zapadla do sítě. Velkou zásluhu na své výborné bilanci připisuje Piták spoluhráčům. "Vyplývá to z toho, na jakém postu hraju. Dostávám tam dobré přihrávky od kluků, od Louky (Luboše Loučky), máme takovou svoji hru. Myslím, že se na to dá i dívat a že lidé byli dneska spokojení," řekl Piták.

Jeho role v jabloneckém týmu se za rok naprosto otočila. Loni po červencovém příchodu z Rakouska vysedával na lavičce a jen pravidlo, podle kterého nemůže hráč v jednom přestupovém období dvakrát změnit klub, mu zabránilo v hostování v Hradci. Nyní je pro kouče Františka Komňackého jedním z klíčových hráčů. "Už neřeším, co bylo. Teď jsem v Jablonci spokojený a věřím, že se nám bude dařit i nadále," uvedl Piták. Svoji formu však zatím nepřeceňuje. "Zatím to docela jde, ale za týden nás už čeká daleko těžší soupeř. Tam uvidíme, jak jsme na tom," připomněl Piták čtvrteční úvodní souboj třetího předkola na hřišti nizozemského Alkmaaru.

Piták by si přál výhru jako v Albánii

Soupeř je velkým favoritem, ale jednatřicetiletý záložník je přesvědčen, že Jablonec má na to, aby se pral o postup. "Samozřejmě nejsme favoritem, ale nic předem nevzdáváme. Pokusíme se překvapit a porvat o postup," prohlásil Piták sebevědomě. Informace o nizozemském soupeři zatím nesháněl. "Sice víme, že Alkmaar vyhrál dva přáteláky s druholigovými holandskými mančafty, ale jinak jsme se zatím věnovali jen Albáncům," podotkl.

"Každopádně si myslím, že Alkmaar bude hrát ofenzivně, což by nám mohlo vyhovovat. Z brejku bychom mohli dát nějaký gól. Nejlíp by bylo vyhrát tam zase 2:0 jako v Albánii, ale to asi bude hodně těžké," dodal s úsměvem.

Brankář Michal Špit varoval, že proti Alkmaaru si Jablonečtí nemohou dovolit okénka v obraně. "Pokud jim dáme tři čtyři příležitosti, oni jsou schopni dát tři góly. V tom se musíme zlepšit," zdůraznil Špit. Přestože se Severočeši jako favorit rozhodně necítí, chtějí se pokusit o překvapení. "Chtěli jsme postoupit také proto, abychom si mohli s takovým týmem zahrát. Nejsme favoritem, ale necítíme se předem poraženi," dodal útočník David Lafata.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články