Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
BBV po 25 letech

Capello podepsal v Anglii smlouvu na 4,5 roku

Londýn - Ital Fabio Capello se oficiálně stal novým trenérem anglické fotbalové reprezentace. Po doladění zbývajících detailů podepsal smlouvu na čtyři a půl roku do léta 2012, díky níž si podle informací BBC ročně vydělá šest milionů liber (asi 222 milionů korun).

Fabio Capello
zdroj: ČTK- AP autor: RAMON ESPINOSA

Jednašedesátiletý Capello se ujme své funkce 7. ledna a má před sebou jasný cíl: napravit zpackanou kvalifikaci na evropský šampionát. Cílem je dovést tým na MS 2010 v Jihoafrické republice, v tom případě anglická asociace využije opci na celý čtyřapůlletý kontrakt.

Jedním z bodů, které zbývalo se svazovým vedením doladit, bylo složení realizačního týmu. Bývalý kouč velkoklubů Realu Madrid, AC Milán či Juventusu si prosadil svůj požadavek na čtyři krajany. Jako asistenti mu budou pomáhat Franco Baldini s Italem Galbiatim, koučem brankářů je Franco Tancredi a specialistou na fyzickou kondici Massimo Neri.

Capello je teprve druhým cizincem na anglické lavičce, kde vystřídal neúspěšného Steva McClarena. Soutěžní premiéru si odbude v přípravném zápase s pořadatelem Eura Švýcarskem na stadionu ve Wembley 6. února.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články