Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Volejbalový magazín

Kotrbovy vize: zachránit Budějovice co nejrychleji a omladit kádr

Praha - Fotbalisté Českých Budějovic v minulém ligovém ročníku skončili na jedenáctém místě a ještě v jarní části museli bojovat o záchranu. Do nadcházející sezony je povede trenér Jiří Kotrba, který na trenérské lavičce nahradil Jaroslava Šilhavého. Cílem nového kouče je pracovat na omlazování kádru a udržet klub v klidném středu tabulky.

"Zachránit co nejrychleji ligu pro České Budějovice, pokud možno už na podzim, a začlenit alespoň jednoho až dva mladé hráče z naší líhně do základního kádru," shrnul Kotrba dva hlavní cíle. 

"Jsme klub, který by měl dát šanci svým talentovaným odchovancům. Měli jsem v průměru jedno z nejstarších mužstev v lize. Došli jsme k tomu, že jsme potřebovali omladit," nastínil svou vizi Kotrba. "S mládeží se pracuje koncepčně, klub je na dobré cestě," potvrdil trenérova slova kapitán týmu David Horejš.

Kotrba si ke svým povinnostem managementu klubu přibral ještě vedení A týmu. K dispozici má čtyři nové hráče: Brazlice Sandra, srbského útočníka Božidara Jelovace a z hostování se vrátili Martin Jasanský a Pavel Novák. České Budějovice naopak opustila čtveřice Laštovka, Leština, Černák a Šíma. "Slibujeme si zrychlení hry. Proto jsme to všechno dělali," zdůvodnil změny Kotrba.

Je nám líto, video expirovalo.
Před fotbalovou Gambrinus ligou České Budějovice

Tým se nepřipravuje kompletní

Nepříjemností je, že přípravu nemohli absolvovat všichni hráči. "Máme mimo hru Hudsona (brazilského záložníka), Sandra, který si zlomil palec na noze, mimo hru máme také (srbského obránce) Šimiče. Posledních čtrnáct dní nemáme na tréninku ani (ruského záložníka) Čirkina, který musel pro víza do Ruska," uvedl Kotrba.

Na jihu Čech se už těší na start soutěže. Hned v prvním kole přivítají na svém hřišti pražskou Spartu.

Zdroj
ČT24

Hlavní zprávy

Nejčtenější články