Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Diamantová liga 2024

Sigmu přišla podpořit zhruba stovka fanoušků

Olomouc – Zhruba stovka fanoušků Sigmy podpořila v Olomouci pochodem svůj klub, který čelí obvinění z korupce. Z olomouckého Horního nádraží došli k Androvu stadionu, kde debatovali se zástupci klubu. Hanácký klub je obviněn z toho, že v květnu 2009 uplatil hráče Bohemians (Střížkova) částkou 300 tisíc korun. Případ řeší disciplinární komise a olomoucký soud. Ten má k dispozici audionahrávku bývalého sportovního ředitele Sigmy Jiřího Kubíčka, která podle funkcionáře poukazuje na machinaci s penězi klubu.

"Svolal jsem pochod proto, abychom vyjádřili podporu Sigmě v probíhající korupční aféře. Přišli jsme ukázat, že za Sigmou budeme stát za každé situace. Osobně je mi úplně jedno, jestli Sigma uplácela, nebo ne. Nejvíc nám vadí to, že lidi, kteří několik desítek let prohlašovali, že jsou Sigma, po ní najednou šlapou," řekl organizátor akce David Tyl.

Akci ocenili fotbalisté i trenér Zdeněk Psotka. "Jsem rád, že fanoušci ukázali svoji sounáležitost s klubem, hráči to určitě ocení," uvedl Psotka. S tím souhlasil i kapitán mužstva Radim Kučera. "Všichni teď vzhlížíme k 21. červenci, kdy bude soud. Doufáme v to, že to dobře dopadne, a podporu jenom vítáme," uvedl fotbalista.

Ne všichni přítomní fanoušci byli ale o nevině Sigmy přesvědčeni. "Sigmě fandím, chodím na všechny zápasy. Bohužel si ale myslím, že korupce tam byla. Mrzí mě to, ale patrně to tak bylo," řekl fanoušek, který se představil jako Pepa. "Je to jen výmysl z Prahy," opáčil mu jiný příznivec, který se ale nepředstavil.

Při následné besedě s fanoušky například trenér slíbil, že nehodlá výrazněji měnit styl hry. Vedení klubu přislíbilo i změny, které by přivedly na tribuny více diváků, včetně online prodeje.

Pochod fanoušků Sigmy Olomouc
zdroj: ČTK autor: Vladislav Galgonek
Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články