Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Paralympijský magazín

Fotbalová Slavia má nového majitele

Praha - Novým majoritním vlastníkem fotbalového klubu Slavia Praha se podle serveru Euro.cz stala česká finanční a poradenská společnost Key Investments. Server s odvoláním na generálního ředitele klubu Petra Doležala oznámil, že nový majitel koupil 61 procent akcií. Britská investiční společnost Enic, která v minulosti vlastnila asi 97 procent akcií Slavie, nyní podle Doležala v klubu drží 31 procent.

Sparta Praha - Slavia Praha
zdroj: ČTK autor: Doležal Michal

Firma Key Investments se zabývá zprostředkováním obchodů a správou akcií pro své klienty. Je proto pravděpodobné, že Slavia bude mít brzy ještě jiného majitele.

"Jako firma nejsme vlastníkem akcií Slavie Praha. Informaci, že spravujeme 61 procent akcií Slavie Praha, nemohu potvrdit, ani vyvrátit," řekl předseda představenstva Key Investments Daniel Brzkovský. Cena transakce nebyla zveřejněna, Brzkovský další podrobnosti odmítl sdělit s odkazem na obchodní tajemství.

Poradce společnosti Vladimír Kroužecký doplnil, že jméno klienta jeho firma nemůže sdělit ani v případě, že by měla jeho souhlas. "Pokud by chtěl své jméno prozradit, udělal by to sám," uvedl. "Key Investments nikdy neobchoduje na vlastní účet, pouze provádí příkazy klienta," dodal.

Společnost Enic v říjnu roku 1997 koupila za 120 milionů korun 54 procent akcií Slavie. Během dalších čtyř let pak britský vlastník zvýšil svůj podíl v klubu až na 96,7 procenta.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články